Voor klusjes in en om het huis biedt Beep for Help uitkomst

Daar zit je dan, met nog een paar klusjes die maar niet willen vlotten. Zelf heb je twee linkerhanden, of ben je fysiek niet meer in staat het op te knappen. En elke keer bij de kinderen aankloppen, dat is ook niet altijd leuk. Beep for Help kan dan een oplossing bieden. Tegen een kleine vergoeding klaren zij letterlijk de klus voor je.

Zo voelde Hetty*, die na haar verhuizing naar een nieuwe woning maar bleef aanhikken tegen wat kleine klusjes, zich bezwaard om daarvoor elke keer bij haar kinderen aan te kloppen. “Als mijn kinderen langskwamen, waren ze steeds weer met het opknappen van klusjes bezig. En ik doe liever iets leuks met ze, bijvoorbeeld een wandeling maken of even koffiedrinken in de stad. Zelf durf ik niet meer zo goed op een trap te gaan staan en sommige dingen zijn best zwaar om alleen te doen. Ik had daarom echt even hulp nodig.”

Via een artikel in de krant kwam ze bij Beep for Help terecht, en die bood precies dat wat ze zocht. “Ik durf het bijna niet te vertellen, want het ging om eigenlijk hele simpele klusjes. Maar toen ik belde, vormde dat absoluut geen probleem. Het ging om het schoonmaken van een lamp in de keuken, het lappen van de keukenramen en glazen deuren en om het vuil buiten bij de containers weg te gooien. Ik zat namelijk met nog heel veel afval van de verhuizing.”

Wel bleek dat de door Hetty ingeschatte tijd – ze had het idee dat de klus wel in een half uur kon worden gedaan – iets te positief gedacht was. “Ik was blij verrast dat er twee helpers voor de deur stonden, maar ze kwamen er al snel achter dat een half uurtje erg krap zou zijn. Toen het half uur om was, vroegen ze heel netjes opnieuw of ik wilde dat ze zouden stoppen of doorgaan. Ik vond het wel prettig om alles af te krijgen, en heb dat ook aangegeven. En dus hebben ze het afgemaakt. Als kers op de taart hebben ze ook de rommel van de verhuizing weggewerkt met de stofzuiger. En weet je, ze vroegen zelfs hoe ik wilde dat de klus moest worden gedaan.”

Bij een aanvraag bepaalt de beeper zelf de dag en het tijdstip. “En dat is heel fijn, want dan hoef je je eigen agenda niet hierop af te stemmen”, oordeelt Hetty. En als het nodig is, staat de helper met dertig minuten voor de deur. Om de hulpvrager beter van dienst te kunnen zijn, heeft Beep for Help een speciale en gratis app ontwikkelt. “Nu kan ik best goed met een computer omgaan, en ook online weet ik de weg wel te vinden. Maar zo’n app installeren en er wegwijs worden, vind ik af en toe toch lastig.” Bij het eerste bezoek werd Hetty daarin ondersteund door de helper. “Ik voelde me eigenlijk een beetje dom, haha, want zo’n app is binnen een paar minuten geïnstalleerd en werkt heel simpel. Ik kan heel makkelijk een aanvraag voor nieuwe klusjes indienen. Ook de betaling gaat via de app.”

Voor Hetty is het een uitgemaakte zaak. “Het is een fijn gevoel dat je een beroep op hun kunt doen voor alle klusjes in en om het huis, waarmee je omhoog zit en dat ik dit niet meer aan mijn kinderen hoef te vragen. Voortaan kies ik voor Beep For Help en doe ik alleen nog maar de leuke dingen met mijn kinderen.”

Meer informatie: www.beepforhelp.nl

*Hetty is een gefingeerde naam, omdat de geïnterviewde niet met haar ware naam in de krant wilde.

 

 

 

0 Shares