Informatiemarkt voor 55plussers over zelfstandige blijven wonen

Bent u ouder dan 55 jaar en wilt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, eventueel in een kleinere woning of op de begane grond? Op woensdag 8 mei vindt u alle informatie handig bij elkaar tijdens de Wooninformatiemarkt 55+, die vanaf half vier wordt gehouden in de Oranjekerk, ingang Tweede van der Helststraat 1-3.

Er zijn ruim twintig organisaties aanwezig die informatie geven over langer zelfstandig thuis wonen. Onderwerpen die verder aan bod komen zijn de beschikbare verhuisregelingen ‘ Van Groot naar Beter’ en ‘Van Hoog naar Laag’. Van belang is uw woonduur en inschrijving bij WoningNet; deze kan worden gecheckt en geüpdatet (ook voor particuliere huurders en als eigenaren van een koopwoning heeft).

Aanpassingen

Verder welke aanpassingen zijn eventueel nodig in uw woning en wat is er mogelijk? denk daarbij aan trapliften, drempels, seniorentelefoons en beveiliging. En niet onbelangrijk, welke voorzieningen zijn er in de buurt die zijn gericht op langer thuis wonen. Hoe zit het met welzijn, sport en bewegen voor ouderen, ergotherapie, samen koken en eten. Tot slot wordt juridisch advies gegeven over wonen en is er informatie beschikbaar over wmo-regelingen

Daarnaast bevat het programma een luistertafel met woongeluiden door Soundtrack City, kunnen bezoekers genieten van stoelmassages en is er een presentatie met film over langer zelfstandig thuis wonen.

Toegang gratis, aanmelden is niet nodig.

0 Shares