Inspiratie en informatie bij Cancer Care Center op Wereldkankerdag 4 februari

Op Wereldkankerdag 4 februari kun je bij Cancer Care Center gratis deelnemen aan interessante en inspirerende online workshops. Deze worden verzorgd door diverse van hun zorgverleners. Je kunt je aanmelden via office@cancercarecenter.nl en vermeld daarbij aan welke sessie(s) je wilt deelnemen. Je ontvangt van daags tevoren een mail van het Cancer Care Center met de Zoom-link waarmee je kunt inloggen. Het programma kan veranderen dus kijk regelmatig op www.cancercarecenter.nl voor eventuele wijzigingen.

Het online programma op 4 februari:

Werk en kanker: in gesprek met je baas’ door Liek Schilder – 09.30-10.15 uur

Juist als je behandeld wordt voor kanker is het belangrijk om op het gebied van werk de regie te behouden. Je werk kan immers voor afleiding zorgen en geruststelling geven. Maar je wordt wellicht geconfronteerd met vragen. Hoe gaat je werkzame leven door de impact van de kanker eruitzien? Past je werk nog wel bij je? Tijdens deze workshop wordt verteld hoe je het gesprek hierover met je werkgever aan kunt gaan. Je krijgt concrete tips voor iedere fase van je ziekteproces.

Liek Schilder is bewustzijnscoach en heeft eerder gewerkt als arbeids- en organisatiepsycholoog en HR manager.

Maak kennis met Qi Gong’ door Ariëlle Brouwer – 10.45–11.30 uur

Qi Gong (chi kung) is de verzamelnaam voor alle oefeningen en technieken uit de traditionele Chinese geneeskunst om de ‘qi’, de levensenergie, goed door je lichaam te laten stromen. Qi Gong kan helpen om op een ontspannen manier fysiek, emotioneel en mentaal in balans te komen. Na een korte introductie, krijg je een afwisselende Qi Gong les met bewegingsoefeningen (staand of zittend), oefeningen voor adem en aandacht sturen en een meditatie voor het opladen en harmoniseren van energie. Op het einde is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Ariëlle Brouwer is langdurig beoefenaar van Qi Gong, heeft een achtergrond in het theater en heeft een eigen bedrijf voor coaching en training.

Pilates-yoga-dans workout’ door Ljiljana Music – 12.00–12.45 uur

In deze les combineren we pilates, yoga én (op Zumba geïnspireerde) Latin-Beat dans. Door deze fysieke benadering wordt zowel een fysiek, maar ook een mentaal en emotioneel bewustwordingsproces op gang gebracht. Je hoeft geen ervaring te hebben met pilates of yoga om aan deze les te kunnen deelnemen. Praktisch: Voor deze les is het handig als je een goede (yoga-)handdoek tot je beschikking hebt.

Ljiljana Music is werkzaam als oncologie en oedeemfysiotherapeut en is daarnaast actief in de danswereld.

Voeding en kanker: fabels ontkracht’ door Efrat Slager – 13.15 – 14.00 uur

Het hebben van kanker en de behandeling van kanker vergen veel van een persoon, niet alleen mentaal maar ook fysiek. Met een gezond voedingspatroon en een goede leefstijl valt gelukkig veel winst te behalen. In de workshop rekenen wij af met de vele fabels rondom voeding bij kanker en krijg je goed onderbouwde en praktisch toepasbare adviezen.

Efrat Slager is diëtist. Het is haar passie om cliënten te helpen en samen naar de mogelijkheden te kijken hoe het voedingspatroon zo goed mogelijk kan worden ingericht.

Sta je altijd aan? Zet jezelf weer uit.’ door Sandrine Kwast – 14.30 – 15.15 uur

Deze workshop is voor jou als je het gevoel hebt dat je extra gevoelig bent en te heftig reageert op dingen waar je normaal gesproken niet zo snel van onder de indruk zou zijn. Daarnaast heb je wellicht ook lichamelijke klachten zoals spierspanningen, hoofdpijn of het gevoel dat je niet volledig vrij kunt ademen. Als je gedurende langere tijd stress ervaart, bijvoorbeeld doordat jij of je partner ernstig ziek blijkt te zijn, ben je langdurig in een ‘alerte’ staat. Als je lichaam te lang “aan” staat, wordt het steeds lastiger weer te ontspannen. Deze workshop krijg je advies en oefeningen waarmee je jezelf weer “uit” leert zetten. Praktisch: Houd pen en papier bij de hand, zodat je mee kunt doen met de oefeningen.

Sandrine Kwast is werkzaam als coach en begeleidt mensen om na de behandeling van kanker hun leven weer op te pakken, zowel wat werk betreft als privé.

‘Een goede nachtrust met Mindfulness’ door Erna Laning – 15.45-16.30 uur

De behoefte aan rust, ontspanning en beter slapen is groot als je behandeld wordt of werd voor kanker. Terwijl de behoefte vaak onvervuld blijft doordat emotie, gedachten en fysiek ongemak zo op de voorgrond staan. Hoe ga je daar mee om? Wat zijn je valkuilen? Wat is wijsheid? In deze Mindfulness workshop laat Erna je zien hoe een onvervulde behoefte inwerkt op ons welzijn. Je krijgt wegwijzers & tips waar je mogelijk mee verder kunt. We doen een oefening en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Erna Laning begeleidt al ruim 35 jaar mensen op het vlak van fysiek en psychisch welzijn, tegenwoordig als Mindfulness trainer, ‘beter slapen’ trainer en als stressreductie-coach.

Cancer Care Center heeft meerdere locaties in Amsterdam en omgeving, de hoofdlocatie bevindt zich in het Amsterdamse Bos, maar zij geven bijvoorbeeld ook trainingen in het Vondelpark en Oosterpark. Ze bieden integrale zorg  bestaande uit fysieke en psychosociale ondersteuning, voedingsadviezen en hulp bij welzijn en ontspanning. De nadruk ligt daarbij op wat mogelijk is, op toekomst, herstel en vitaliteit. Ook organiseren zij lotgenoten bijeenkomsten, voor patiënten maar ook voor naasten.
0 Shares