Zangeres Shirma Rouse kookt voor gastenverblijf in VUmc

Shirma Rouse heeft de gasten en vrijwilligers van het gastenverblijf in het VUmc een smakelijke maaltijd uit de Antilliaanse keuken voorgezet. Daarmee kwam de soulzangeres haar belofte na, die ze tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van de Stichting Gastenverblijven Amsterdam UMC (locatie VUmc) eind vorig jaar maakte.

Tijdens het jubileumfeest in Artis, dat bijgewoond werd door donateurs, vrijwilligers en andere genodigden, verzorgde Shirma Rouse een spetterend optreden. Al tijdens het optreden bleek dat zij het gastenverblijf een warm hart toedraagt. En dus beloofde deze maatschappelijk geëngageerde soulzangeres om een avond te komen koken voor de gasten en vrijwilligers. Begin januari loste Rouse haar belofte in, meldt de organisatie: ‘Een geweldige maaltijd, die zeer werd gewaardeerd. Het was een geweldige avond, waarbij de waardering voor onze vrijwilligers nog eens werd benadrukt.’

Ruim 200.000 gasten maakten de afgelopen jaren gebruik van het Gastenverblijf Amsterdam UMC, locatie VUmc. Hier overnachten voornamelijk naasten van volwassen patiënten die in Amsterdam UMC worden behandeld. Soms blijven ze één nacht, regelmatig een aantal maanden of zelfs een jaar. Gasten zijn hier even weg uit de ziekenhuissfeer en komen zo tot rust in een warme en geborgen omgeving. Vrijwilligers zorgen al die jaren al voor een gastvrij verblijf en bieden een luisterend oor.

“Zonder de inzet van onze ruim 85 trouwe vrijwilligers zou het gastenverblijf niet kunnen bestaan”, aldus de organisatie. “Het gastenverblijf is daarom altijd op zoek naar vrijwilligers die een steentje willen bijdragen aan deze logeervoorziening, die geheel door vrijwilligers wordt gerund.” Ook interesse in een paar uurtjes vrijwilligerswerk per week? Bel dan tijdens kantooruren naar 020 444 0555. Of wordt ‘Vriend van het Gastenverblijf’ door een donatie over te maken.

Voor meer informatie: www.amsterdamumc.nl/gastenverblijf

0 Shares