Kia Ceed SW PHEV, verantwoord premium, verassend luxe

Het segment van de ruime zakelijke stationwagens wordt al jaren gedomineerd door de Duitsers en de Fransen.  De VW Golf, Peugeot 308 en de Ford Focus zijn hier ruimschoots aanwezig. Daar komt nu echter een interessant alternatief bij, de Kia Ceed SW PHEV.

Zakelijke stationwagens moeten aan een aantal eisen voldoen, liefst niet te opvallend, degelijk, ruim, betrouwbaar, comfortabel en met de juiste uitstraling. Laten we eens kijken aan welke van deze criteria de Kia Ceed allemaal voldoet.

Bij de eerste aanblik oogt de auto ruim en heeft ook een eigen herkenbaar gezicht, zonder schreeuwerig of overdreven opvallend te willen zijn. Een woord als gedistingeerd komt eerder in je op. Wanneer je instapt, valt de goede zit op. De stoelen en het stuur zijn te verwarmen en de auto is rijkelijk uitgerust. Er is een uitstekend audiosysteem aan boord, net als een goed navigatiesysteem. De auto is voorzien van een PHEVsysteem, dus een plugin hybride met een bereik van ruim 50 kilometer wanneer er volledig elektrisch gereden wordt. Ruim voldoende voor ritten in de stad zonder uitstoot.

Wat verder opvalt, is dat het interieur, net als de buitenkant, redelijk ingetogen is. Overzichtelijk en goed afgewerkt maar geen overbodige fratsen. Alles zit waar je het verwacht en het is uitstekend te bedienen. Ook achterin hebben eventuele passagiers voldoende ruimte, en de kofferbak heeft de ruimte die je normaal alleen tegenkomt bij autos in een duurdere klasse.

Zowel in de stad als op de snelweg gedraagt de Kia Ceed zich voorbeeldig, de auto is uitgerust met een soepele automaat en een voldoende sterke motor. Daardoor rijdt hij ook op de snelweg uitstekend. Dit is waarschijnlijk de plek waar deze wagen ook zijn meeste kilometers zal maken. Door de complete uitrusting, de goede motor en versnellingsbak, de prima wegligging en de comfortabele stoelen is hier rijden met de KIA een feest.

Samenvattend voldoet de Kia Ceed Station aan alle eisen die aan een zakelijke auto worden gesteld én hij heeft een groot pluspunt: zijn prijs. De Kia is aanzienlijk vriendschappelijker geprijsd en completer uitgerust dan zijn concurrenten. Wij reden de KIA Ceed SW PHEV DynamicPlusLine van 35.495euro. De auto is tot eind juni leverbaar vanaf 30.495 euro, in combinatie met de tijdelijke plug-in bonus van Kia Nederland vanaf 34.495 euro.

Kijk voor meer info op de site van Kia Vaneman: www.frankvaneman.nl/kia

0 Shares