Kia Sportage, van buiten en van binnen geslaagd model

Als we de Kia Sportage ophalen, heeft het KNMI code geel afgegeven vanwege een stevige storm. Terwijl we staan te wachten bij een stoplicht zien we een bestelbus naast ons stevig staan te schudden door de wind en zwaaien de stoplichten vervaarlijk heen en weer. We hebben zin in de rit!

Wanneer we de auto meenemen, verwachten we dat hij behoorlijk last zal hebben van de stevige wind, de Kia Sportage 1.6T PHEV AWD GT-PlusLine is immers een SUV en dit soort modellen wordt niet direct gekenmerkt door fantastische aerodynamica. Toch valt de impact van de wind reuze mee, de Kia Sportage heeft zelfs minder last van de wind dan de sedan waarmee we die dag rijden, en dat mag gerust een prestatie van formaat worden genoemd.

Alles aan deze auto voelt stevig en degelijk en tegelijkertijd oogt de auto van binnen en buiten modern. De Kia Sportage 1.6T PHEV AWD GT-PlusLine is een duidelijke doorvertaling van de designstijl die voor het eerst is gebruikt bij de volledig elektrische Kia EV 6. We kunnen gerust stellen dat deze doorvertaling goed is gelukt. De Kia Sportage is een hele mooie auto om te zien, zeker de uitvoering die wij meekregen, geheel wit met zwarte accessoires, kon ons zeer bekoren.

Aan de binnenzijde is het design net zo geslaagd, in het midden van het dashboard zit een groot navigatiescherm, waarmee een flink aantal functies – waaronder radio spotify en de telefoon – kunnen worden bediend. Bij achteruitrijden is dit het scherm waarop de achtercamera zijn beelden projecteert. Daarnaast heeft deze wagen een scherm die je de auto laat zien alsof er een drone boven hangt, zodoende heb je 360 graden zicht van boven wanneer je achteruitrijdt.

Een waanzinnig goed idee, wij waren fout gereden bij de Nieuwe Meer en moesten tussen neergelegde boomstammen zeer krap keren, dit ging dankzij deze camera heel erg soepel en vlot. Wanneer er richting wordt aangegeven, veranderen respectievelijk de toerenteller en de snelheidsmeter in een dode-hoek-camera. Ook dit vergroot het zicht op het verkeer en bevorderd de veiligheid sterk. De hoge zit van de Kia Sportage geeft sowieso een goed overzicht op het verkeer. We gaven al aan dat de wegligging van de Kia Sportage erg goed is, maar ook het overige rijgedrag is uitstekend. De automaat schakelt vlot en soepel en de wagen is erg stil. Hij beschikt over een combinatie van verbrandingsmotor en electromotor en heeft daardoor ruim voldoende vermogen. Als bestuurder kun je kiezen of je elektrisch, hybride of brandstof wil rijden, of je kunt de auto laten kiezen. Voor wie is deze auto nou handig? Wanneer je vaak spullen mee moet nemen, zoals bijvoorbeeld golfers, watersporters of ouders met kinderen en sportspullen, dan is deze auto echt perfect. Hij is ruim genoeg om veel mee te nemen en compact genoeg om in de stad handig te zijn. Door de hybride motor is hij zuinig in gebruik.

Wij reden de Kia Sportage 1.6T PHEV AWD GT-PlusLine van 52.290 euro. De Kia Sportage is er al vanaf 43.495 euro.

Voor meer informatie kijk op www.frankvaneman.nl

0 Shares