Kijken en luisteren naar verhalen Frans Halsbuurt

Op initiatief van bewoners en mede mogelijk gemaakt door de Frans Hals Buurtvereniging en stadsdeel Zuid is in de Frans Halsbuurt eind mei een unieke Kijk- en Luistertour feestelijk van start gaan.

Op 29 plekken in de buurt komen panelen te hangen waarbij bij- zondere foto’s en aansprekende verhalen samenkomen. De rode draad in de expositie is het leven in deze buurt door de jaren heen. Van het cabaret van Eduard Jacobs, de stallen van Heineken tot nachtcafé Mazzeltof. Een rijke historie van ondernemerschap; van de talrijke melkboeren, generaties Duikelman, Witbaard en spraakmakende bedrijven zoals Carels, de Plug, ’t Mannetje en Taart van m’n Tante. Tevens boeiende verhalen over activisme, krakers, prostitutie en vergroening van de buurt.

Via de QR codes op de panelen kunnen de bezoekers aan de Frans Halsbuurt Kijk- en Luistertour de verhalen horen, die worden verteld door de buurtbewoners zelf. Op de website van de buurtvereniging www.franshalsbuurtvereniging.nl zal dan ook nog veel extra beeldmateriaal en informatie over deze tour te vinden zijn.

De expositie zal tot eind augustus blijven hangen.

0 Shares