Ronald McDonald Huizen Emma en VUmc Amsterdam organiseren Koken voor Kids@Home 2020

Op 4 oktober a.s. organiseren de Ronald McDonald Huizen Emma en VUmc Amsterdam hun jaarlijkse Koken voor Kids fondsenwervingsevenement voor het eerst online.
Gasten die een Michelinsterren dinerbox bestellen beleven via livestream een interactieve, culinaire en feestelijke avond vanuit hun eigen woonkamer of keuken.
Koken voor Kids@Home 2020 wordt vanuit het Tobacco Theater Amsterdam gepresenteerd door Robert ten Brink, Berget Lewis treedt live op en er is een heuse hippe Bingo.
De opbrengsten van de avond – inclusief de bijzondere veiling en loterij – komen volledig ten goede aan het Ronald McDonald Huis Emma.

Dit jaar is het 35 jaar geleden dat het eerste Ronald McDonald Huis van Nederland, bij het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam, werd geopend. En daarmee het eerste Ronald McDonald Huis in Europa.
De Ronald McDonald Huizen zorgen dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In de twee Amsterdamse Huizen vinden jaarlijks meer dan 10.550 overnachtingen plaats door zo’n 1400 gezinnen, waarvan het langste verblijf 334 nachten. De Huizen krijgen geen subsidie en functioneren dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties.

Koken voor Kids@Home wordt een avond vol culinaire hoogtepunten, swingend entertainment, exclusieve veilingitems, loterijprijzen en een hippe bingo. Naast Robert ten Brink en Berget Lewis zijn ook de chef koks in de studio aanwezig. De gasten ‘koken’ thuis samen met chefs Erik van Loo van restaurant Parkheuvel**, Peter Gast van restaurant Graphite* en Mike Cornelissen van Restaurant Rijnzicht* een fantastisch Michelinsterren driegangendiner. Een dinerbox kost €75,- per persoon en is te bestellen via www.kokenvoorkids.nl.

“We zijn echt langs de afgrond gegaan, we wisten niet eens of ze de nacht zou halen,” vertellen Lotte en Mark, de ouders van Brune die geboren werd met een ernstige darmverstopping. Door een draaiing van de darm stierf die grotendeels af en moest 80 procent ervan worden verwijderd. In no time veranderde een wolk van een baby in een zeer ernstig ziek kind. Negen weken lang lag ze in het Emma Kinderziekenhuis, locatie AMC. Haar ouders Mark en Lotte kregen met dochter Olivia een plek dichtbij: in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam.

Dinerboxen zijn te bestellen tot 29 september 12:00 uur. Alle informatie over Koken voor Kids@Home 2020 is te vinden onder www.kokenvoorkids.nl

0 Shares