Kunnen mantelzorgers ook genieten van de zomer?

De zomer is begonnen. Voor velen van ons een tijd van genieten, ontspannen en vakantie. Maar voor mantelzorgers kan dat heel anders zijn. Ga jij deze zomer met vakantie? Of vraagt deze tijd juist om extra zorg en aandacht? Misschien ga je juist wel vaker op bezoek bij degene voor wie je intensief zorgt. Misschien maak je zelfs wel extra kosten, zoals autokosten of parkeergeld. Wist je dat je als mantelzorger aanspraak maakt op een aantal vergoedingen en regelingen?

In de online bijeenkomst Financiële mogelijkheden voor mantelzorgers, vertelt Markant je hier alles over. Daarnaast leggen ze ook uit wanneer een persoonsgebonden budget (pgb) interessant voor je kan zijn. Doe mee op vrijdag 15 juli of woensdag 20 juli. Data en tijden staat ook in de agenda op www.markant.org

Online bijeenkomst Financiële mogelijkheden voor mantelzorgers

Zorg jij langdurig voor een familielid, vriend(in) of andere naaste? Dan is de kans groot dat je extra kosten maakt voor de zorg die je geeft. Denk aan autokosten, parkeergeld, kosten voor het doen van de was. Wellicht ben je minder gaan werken. Als mantelzorger kun je aanspraak maken op een aantal vergoedingen of regelingen. Daarnaast legt Markant ook uit wanneer een persoonsgebonden budget (pgb) interessant voor je kan zijn.

Wanneer: vrijdag 15 juli van 13.30 tot 15.00 uur, online via Teams

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door gemeente Diemen. Bij grote belangstelling hebben mantelzorgers uit deze gemeente daarom voorrang bij inschrijving.

Wanneer: woensdag 20 juli van 15.00 tot 16.30 uur, online via Teams

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door Zuid. Bij grote belangstelling hebben mantelzorgers uit dit stadsdeel daarom voorrang bij inschrijving.

Meer informatie en aanmelden: via markant.org/agenda

In september start Markant weer met een volle agenda. Dan staan onder andere De Mat-training en een rondleiding door de Botanische Tuin in Zuid gepland. In oktober volgt er weer een online versie van De zorg de baas. Hou de agenda in de gaten voor nog veel meer bijeenkomsten voor mantelzorgers.

Nieuwsbrief mantelzorgers

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over mantelzorg, de ondersteuning van Markant en trainingen en bijeenkomsten voor mantelzorgers? Meld je dan aan voor Mantelzorgnieuws via www.markant.org.

0 Shares