Kunst & Jazz bij tHUIS aan de AMSTEL

We zitten inmiddels volop in het najaar en dus is het al enige weken weer tijd voor jazztime; Jazz op Zondag bij tHUIS aan de AMSTEL. Elke zondag van 17:00 tot 20:00 uur live Jazz met een grote variatie aan artiesten met elk hun eigen stijl en band samenstelling. Verwacht elke zondag een fijne sfeer, goede muziek.
En die muziek trekt je volledig in andere sferen, zoals op zondag 11 en 25 november. Met de muziek van WhoSheDo waan je je in een New Yorkse nachtclub in de jaren 30. De nummers, gezongen door zangeres Mylène Hanson, zijn zwoel of opzwepend, stijlvol en tegelijk humoristisch. WhoSheDo heeft een unieke sound die zowel nostalgisch als eigentijds en hip klinkt. Trio Elzzz brengt zondag 18 november een gevarieerd programma, waarbij swing, ballad, bossa en gospel zich soepel naar elkaar voegen. Het trio heeft een ruime ervaring in het muzikaal omlijsten van recepties, openingen, borrels en feestelijke zondagmiddagen op verschillende jazz-locaties.
Elke twee maanden wisselt de kunst aan de muren bij tHUIS aan de AMSTEL. De huidige expositie‘Bond no Family’ van Eveline Elsinga en Nicole de Vries is een verzameling van kleurrijke werken, gemaakt met verschillende schilder en tekentechnieken. Nog te zien tot 4 november.
Vanaf 5 november is er nieuwe kunst te zien. Rudolf van der Duin en Nina Matser exposeren onafhankelijk van elkaar. Beide zijn schilders die op een realistische wijze schilderen.
Nina Matser vindt de voorwerpen voor haar schilderijen vaak in haar directe omgeving; haar atelier, thuis, op straat of bij andere kunstenaars. De reflectie op een gymzaalvloer, laarsjes op een kleedje, groente, fruit, een stapel boeken; het kan van alles zijn.

Ruud van der Duin won in 2012 de juryprijs van Mijn Kunst van het CBK. Hij schildert niet om kunst te maken, maar louter om het plezier dat het hem verschafte. In tHUIS aan de AMSTEL verzorgt hij zijn expositie Reflecties: ode aan de Amsterdamse gracht. Het vluchtige heeft hem altijd gefascineerd: licht, wolken, water. Zo ook de weerspiegelingen op het water: “ze dreigen altijd los te raken van het weerspiegelde, maar dat lukt nooit echt. Nadat ik ze af had, zocht ik een plek aan het water waar ik ze kon laten zien: ze zijn zeer thuis aan de Amstel in tHUIS aan de AMSTEL”, aldus Van der Duin.

BIJ DE FOTO’S
Een werk uit de expositie van Ruud van der Duin, weerspiegelingen op het water.

Jazzband WhoSheDo brengt je terug naar de jaren 30

0 Shares