Kunst kijken in De Thomas

Van 9 t/m 12 juni exposeren studenten Boyan Montero (Fine Arts), Ida Jonsson en Simon Saarinen (Dirty Art Department) van het Sandberg Instituut, de masteropleiding van de Amsterdamse Rietveld Academie, hun eindexamenwerk in de imposante kerkzaal van De Thomas. Kom kunst kijken, luisteren en zelfs ruiken!
Op 10 juni zijn ondernemen Maya Meijer en kunstenaar Ivan Cremer te gast in De Thomas. Maya Meijer ontwikkelde de Westergasfabriek en kocht Paleis Soestdijk. Ivan Cremer maakte eerder de 7 meter hoge sculptuur ‘Origin’, een persoonlijke ode aan de architect van de Thomaskerk, zijn grootvader en inspirator Karel L. Sijmons. In 2021 was dit imposante project te zien in De Thomas, sinds kort is het onderdeel van de expositie ‘Voorlopers’ in de paleistuin van Paleis Soestdijk. In De Thomas praten Meijer en Cremer over hun passie voor erfgoed en kunst.

AGENDA
ThomasKunst
9 t/m 12 JUNI – Afstudeerexpositie van het Sandberg Instituut. Kom kunst kijken, luisteren en ruiken! In De Thomas exposeren studenten van het Sandberg Instituut, de masteropleiding van de Amsterdamse Rietveld Academie.
10 JUNI OM 16.30 UUR – Maya Meijer ontwikkelde de Westergasfabriek en kocht Paleis Soestdijk. Samen met kunstenaar Ivan Cremer is ze te gast in De Thomas. Wat hen bindt? Erfgoed en kunst!

ThomasFilm
27 MEI OM 19.30 UUR – Down to Earth (Renata Heinen/Rolf Winters, 2015) over een gezin dat vijf jaar op reis ging over de wereld en een nieuw perspectief op het leven vond. Met nagesprek onder leiding van dominee Evert Jan de Wijer.
24 JUNI OM 19.30 UUR – Lady Bird (Greta Gerwig 2017)
Coming of agefilm over volwassen worden, over een ingewikkelde moeder-dochter relatie, over van een dubbeltje een kwartje willen worden en dromen van de toekomst. Met nagesprek onder leiding van jonge theoloog des vaderlands Tabitha van Krimpen.

ThomasLive
29 MEI OM 15.30 UUR – Live op Zondag, muziek en wijn met jazz-zangeres Nana Kruger
7 JUNI OM 12.30 UUR – gratis Lunchconcert door het Kodama Strijkkwartet
21 JUNI OM 12.30 UUR – gratis lunchconcert door het Ensemble Rossignol
26 JUNI OM 15.30 UUR – Live op Zondag, jazzmuziek en wijn

ThomasTalk
Iedere woensdag ThomasTroostcafé, open inloop van 15.00 tot 18.00 uur.
Met op 22 JUNI OM 16.30 UUR Verhaal met Muziek – gesprekken met weduwen en muziek van pianiste Nadezda Filippova.

Bekijk het volledige programma op: www.dethomas.nl/programma

De Thomas, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam

Foto: de laatste zondag van de maand is er jazz in De Thomas met op 29 mei de fantastische Nana Kruger.

0 Shares