Licht

Het is bijna eind december als achttien leden van de kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken neerstrijken in de kunstkapel. Eind december, bijna de tijd voor de zonnewende, wanneer de zon op zijn meest zuidelijke punt staat en de dagen voor ons op het noordelijk halfrond weer lichter worden. Om precies te zijn is de zonnewende dit jaar 21 december om 22:48 uur, het moment dat de stralen van zonsopkomst en zonsondergang loodrecht op elkaar staan.

Een bijzonder moment en het is voor de hand liggend dat Licht het thema van deze expositie is. Licht kan in vele betekenissen en vanuit invalshoeken worden gezien: Licht, zijnde niet donker, Licht, zijnde niet zwaar of Licht in de zin van ‘verlicht’, alle natuurkundige onderdelen van het licht, als sterkte, frequentie etc en het belang van licht voor ons leven. Kortom licht is voor velerlei uitleg vatbaar. In schilderwerk, installaties, 3D-werken, textiel en videokunst is een uitwerking te zien.

Elke dag zullen kunstenaars zelf aanwezig zijn om toelichting te geven. Daarnaast worden elke dag Artist talks gegeven en is er een galeriewinkel met objecten van de kunstenaars voor onder de 100 euro.

Kunstkapel, Prinses Irenestraat

14-18 december van 12:00-18:00 uur en op zaterdag 17 december tot 21:00 uur

www.deonafhankelijken.nu

0 Shares