Memento Mori bij Huis te Vraag

Op de begraafplaats Huis te Vraag wordt zondagnamiddag 19 maart, aanvang 17:00 uur, een poëtische overgang naar gene zijde verkend door een onderdompeling in Fluid Poetry. Memento Mori: een poëtische reis naar Het Hiernamaals.

Het programma behelst twaalf korte Fluid Poems en een gezamenlijke wandeling als onderdeel van een soundscape over de begraafplaats Huis Te Vraag in de schemering. Fluid Poems zijn visuele gedichten over melancholie, gemaakt door Fluid Poet Maarten van der Burg. Fluid Poetry is een vitale alchemie van beeld, geluid, tekst, emotie en muzikale soundscapes.

Maarten van der Burg is FilmMaker, Fluid Poet, Romanticus, Neerlandicus en Creative Producer. In zijn Fluid Poetry onderzoekt hij schilderkunst, fotografie, visuele bewegingen op film en geluidsontwerp om unieke momenten te creëren tijdens kunstevenementen. Zijn werk is een combinatie van evolutieve patronen, ambiente geluidsweefsels, stemmen, orkestrale instrumenten en verbazingwekkende verhalen.

Als hij Fluid Poems live mixt op stadsmuren of in verlaten fabrieksgebouwen, is hij bekend als VJ Duke, createur van Moving Images op Urban Screens. Zijn creatieve universum is poëtisch, erotisch en soulsearching. Memento Mori wordt verzorgd samen met muziek van Baobab.

Donderdag 9 maart (15:00 uur) is Groene Buurten te gast bij Open Huis te Vraag, met onder anderen Luc Hoogenstein die vertelt over de 1.000 soorten in zijn tuin. Hoe richt je de tuin biodivers in? Welke planten, struiken of bomen zijn goed voor bijen, insecten en vogels? Hoe kun je diervriendelijk tuinieren? Als je weet hoe het werkt, valt het allemaal reuze mee. En het hoeft niet allemaal in één keer. Een inspirerende middag met veel voorbeelden en praktische tips van ervaren professionals. Aanmelden via info@groenebuurten.nl.

Alle evenementen zijn gratis toegankelijk bij Huis te Vraag, meer info is te vinden op de website: www.huistevraag.nl/agenda.

0 Shares