Niet alleen kamer, maar ook een steuntje in de rug bieden

Op jezelf gaan wonen is een grote stap. Het is fijn als je soms terug kan vallen op je ouders of vrienden. Maar wat als dat sociale vangnet er niet is en je geen vertrouwde plek hebt om naar terug te keren? Kamers met Aandacht zoekt mensen die niet alleen woonruimte willen verhuren, maar ook een steuntje in de rug bieden waar nodig. Kortom, een kamer mét aandacht om jongeren tussen 18 en 23 jaar op weg te helpen naar zelfstandigheid.

Vanessa (19) zoekt een kamer in Amsterdam. Ze heeft veel meegemaakt, maar staat desondanks heel positief in het leven. Dit jaar rondt zij haar kappersopleiding af, daarna wil ze doorstuderen om uiteindelijk SPH te gaan doen en voogd te worden. Vanessa is enthousiast, beleefd en serieus met haar toekomst bezig. Ze houdt van een schone en opgeruimde omgeving, vindt Colombiaans koken heel leuk en is gek op dieren. Meestal is Vanessa vrolijk en gezellig. Als ze wat stiller is, wil ze soms met rust gelaten worden of juist even praten. Ze kan goed aangeven wat ze nodig heeft. Ze werkt in een supermarkt in de omgeving van Amsterdam, de klan- ten en collega’s zijn dol op haar. Vanessa zou het liefst zo zelfstandig mogelijk wonen. Bij sommige post en administratie wil ze graag hulp.

Maandelijks is er een online informatiebijeenkomst om uitleg te geven over welke jongeren het gaat en de werkwijze van Kamers met Aandacht. Ook wordt meer verteld over helpende wet- & regelgeving en een verhuurder deelt persoonlijke ervaringen. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen.

Wil je meer weten? Kijk op kamersmetaandacht.nl.

Foto: op de foto staat niet Vanessa, maar is illustratief voor het artikel

0 Shares