Nieuwe afvalbakken voor schoner Museumplein

Op het Museumplein komen ruim twintig nieuwe, afgesloten afvalbakken. De afvalbakken maken deel uit van een aantal maatregelen om overlast van zwerfafval en ratten op het plein te verminderen. Bart Vink, stadsdeelvoorzitter Zuid, plaatste een van de eerste afvalbakken.

Vink (portefeuillehouder afval): “Het Museumplein is een populaire plek: het is de huiskamer van de stad en trekt bezoekers uit de hele wereld. Het is dé locatie in de stad voor diverse activiteiten en demonstraties én in veel opzichten het culturele hart. Daarmee is het ook een visitekaartje van Amsterdam en Nederland. Deze plek moet dan ook schoon zijn. Culturele instellingen hebben hier ook om gevraagd. Dat vergt actie van iedereen op en rond het plein. Deze nieuwe afvalbakken zijn de eerste van een aantal maatregelen die we inzetten om de overlast van zwerfafval en ratten op het plein tegen te gaan.”

Eerder zijn al plantenbakken die ratten aantrokken verwijderd van het plein. Naast de inzet van de Reiniging wordt er verder elke dag een extra team ingezet dat in de ochtend afvalbakken extra leegt en afval prikt. In de middag helpt BIZ MuseumQuarter mee met prikrondes op klein zwerfafval, zoals peuken en blikjes.

De nieuwe afvalbakken hebben een grotere capaciteit dan de oude afvalbakken door een speciaal perssysteem. Er kan twee keer zoveel afval in.

 

0 Shares