Op veler verzoek start Daido met afhaal- en bezorgservice

Of hij vertrouwd is met de Japanse keuken? Met meer dan veertig jaar ervaring kun je dat wel zeggen. En het is dan ook niet vreemd dat chef Kelvin Mak met zijn Japanse restaurant na de opening in 2019 al snel zijn naam vestigde in Amsterdam en omstreken. Maar toen kwam corona.

En dat was even pijnlijk voor de geroutineerde Mak, die in zijn lange loopbaan juist veel mooie momenten kende met als hoogtepunt een koninklijk optreden. In 2005 waren het namelijk zíjn Japanse creaties die het bord van toenmalig koningin Beatrix sierden tijdens het diner in Den Haag bij haar 25-jarig jubileum als vorstin. Een creatie van een Japanse chef, die onder meer bij Krasnapolsky, Red Sun en Hotel Conservatorium in de keuken had gestaan.

In november 2019 besloot hij zijn kwaliteiten als chef te bundelen in een eigen restaurant, wat resulteerde in de opening van Japans restaurant Daido aan de Achillesstraat 87 in de buurt van het Olympiaplein.

In korte tijd wist hij een vast klantenbestand op te bouwen, met name dankzij zijn Omakase dat in het Japans zoveel betekent als ‘een menu dat door de chef wordt bepaald’. Binnen twee maanden na de opening was het al noodzakelijk om een week van tevoren een plekje bij Daido te reserveren om niet te worden teleurgesteld.

Maar zoals gezegd, toen kwam corona en moest Mak – net als alle andere horecaondernemers – de deuren sluiten. Die deuren blijven, helaas, nog wel even gesloten. Maar om toch te voldoen aan de vraag van zijn klanten besloot hij op veler verzoek deze maand te starten met een afhaal- en bezorgservice, open van 16:00 tot 21:00 uur. Vooralsnog alleen in de postcodegebieden 1075, 1076 en 1077, maar het zit in de planning om dit bezorggebied snel uit te breiden.

Voor bestellingen en meer informatie: 020-7735297 of www.daidorestaurant.nl

0 Shares