Oproep Amstelveense kunstenaars

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C organiseren elke 3 jaar een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats. Professionele beeldend kunstenaars uit Amstelveen kunnen zich opgeven voor deze tentoonstelling. Het aanmeldingsformulier is te vinden op de website van het Cobra Museum (let op: stuur je inzending vóór 1 januari 2023 in).

Traditie
De Amstelveen Triënnale is een driejaarlijkse tentoonstelling voor kunstenaars die in Amstelveen woonachtig en/of werkzaam zijn. Sinds 1998 wordt deze manifestatie onder leiding van het Cobra Museum georganiseerd in samenwerking met de gemeente Amstelveen.

De Amstelveen Triënnale heeft als doelstelling om aan in Amstelveen werkende en/of woonachtige kunstenaars een professioneel podium te bieden en om het publiek een overzicht te geven van de stand van zaken in de lokale beeldende kunst. De tentoonstelling toont daarmee een dwarsdoorsnede van de kunstbeoefening in Amstelveen.

Tijdspad
De selectie wordt eind januari 2024 gemaakt door conservator Tomas Hillebrand van Museum JAN, educatiecoördinator en kunsthistoricus Esther van den Berg van het Cobra Museum, en adviseur kunsteducatie Sietske Dudink van Platform C. De Amstelveen Triënnale zal plaatsvinden in de periode juni tot en met augustus 2024.

Meer info en aanmelden via https://cobra-museum.nl/amstelveen-triennale-aanmelden/

0 Shares