Politiebond sport € 10.000,- bij elkaar voor Hartstichting

De politiebond heeft op 4 en 5 april de Olympic Run gedaan in het Olympisch stadion.
24 uur lang werd er door zo’n 600 agenten van de Eenheid Amsterdam hardgelopen, gevolleybald, gevoetbald en yoga gedaan om geld op te halen voor de Hartstichting.
De actie die door de agenten in hun vrije tijd wordt gehouden, heeft 10.000 euro opgeleverd voor de Hartstichting. De directeur van de Hartstichting, Hans Snijder, heeft vandaag (vrijdag 5 april) om 14:30 de cheque in ontvangst mogen nemen en is dankbaar voor de mooie actie van de Eenheid.

De run ging veel deelnemers persoonlijk aan, want bijna iedere agent kent wel iemand die kampt met hart- en vaatziekten, wat de tweede doodsoorzaak in Nederland is.
Zo ook politieman én Olympic Run-deelnemer Hans, wiens hart in 2013 bijna een heel uur stil stond. Hij wordt drie dagen in coma gehouden en krijgt drie stents.
Dankzij goede begeleiding komt hij er helemaal bovenop. ‘Deze run is heel belangrijk. Ik merk dat veel mensen met hartklachten bang zijn geworden om te bewegen omdat ze hun lichaam niet meer vertrouwen’, zegt Hans vrijdagmiddag na de run. ‘Ik ben bij de politie heel goed begeleid in het terugvinden van het vertrouwen in mezelf en dat gun ik iedereen die kampt met hartproblematiek. Uiteindelijk is het wel je motortje wat gehaperd heeft, een onmisbaar onderdeel. Ik ben blij dat we met zijn allen zo’n mooi bedrag hebben kunnen ophalen.’

Met het geld doen wetenschappers onderzoek naar oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen. En dat is hard nodig. Nederland telt op dit moment 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening en als we niets doen, zijn dat er in een paar jaar een miljoen meer dan nu. We zijn daarom blij dat acties als deze worden georganiseerd, omdat geld nodig is om deze onderzoeken te doen, maar ook vooral omdat ze het belang van bewegen en gezond leven benadrukken.

0 Shares