Huurders gezocht voor broedplaats in De Pijp

De gemeente Amsterdam is op zoek naar een huurder voor een broedplaats op de Govert Flinckstraat 286. Wilt u een broedplaats opzetten? Dan nodigen we u uit om een plan in te dienen voor maandag 8 april 2024. De winnaar van de selectieprocedure ontvangt een huuraanbieding voor het pand.
Een broedplaats is een gebouw met werkplekken voor kunstenaars en creatieve makers. In Amsterdam zijn ruim 70 broedplaatsen die in samenwerking met de gemeente Amsterdam ontwikkeld zijn. Het is een gebouw met bijvoorbeeld betaalbare ateliers, creatieve werkplekken en expositieruimten. De broedplaatsen zijn er in verschillende soorten en maten, met een eigen uitstraling en doelgroep.
Welk karakter de broedplaats krijgt, bepalen de initiatiefnemers zelf. Zo kunnen zij de nadruk leggen op zelfstandig kunstenaarschap, of juist op sterke relaties met de buurt, bijvoorbeeld door samen te werken met scholen of buurtwerk. De gemeente nodigt kunstenaars, commerciële creatieve bedrijven en ambachtslieden uit om met een plan te komen.

Plan indienen

Bent u geïnteresseerd om een broedplaats op te zetten aan de Govert Flinckstraat 286? Kijk dan op de pagina van Gemeentelijk vastgoed voor de voorwaarden om mee te doen.
Voldoet u aan de voorwaarden? Dien uiterlijk voor maandag 8 april 2024 uw plan sturen. broedplaats@amsterdam.nl onder vermelding van ”Plan broedplaats Govert Flinckstraat 286”. Plannen die na deze periode binnen komen worden niet meegenomen in de selectieprocedure.

0 Shares