Ruwe Diamantfestival op 23 en 24 juni

Tijdens het Ruwe Diamantfestival wordt de veelzijdigheid en schoonheid van de Diamantbuurt, haar culturele organisaties en vooral het opkomend talent aan het licht gebracht.

Op vrijdag avond gaat het festival van start met De Avondroute. Hierbij worden bezoekers mee op tour genomen langs de drie culturele organisaties rondom de Tolstraat (CC Amstel, Tempel en Cinetol) door middel van routekeuzes. Elke route brengt je langs een optreden in Cinetol, een voorstelling bij CC Amstel en een performance bij Tempel, allemaal op één avond!

DE ROUTES:

GELE ROUTE

20:30 Start in Cinetol met Jane Bergkotte + Oliv Oliv | (Olivier Terpstra) en Jane Bergkotte werken samen aan een liveshow waarin het publiek onderdeel kan worden van het decor. Verwacht energieke dansbare muziek in een wereld vol projecties waar je als publiek doorheen kan bewegen. Jane’s beelden reageren op zichtbare en onzichtbare manieren op de muziek die Oliv Oliv maakt met zijn modulaire synthesizer.

21:15 Tempel met Able Noise V2| Experimenteel baritongitaar- en drumduo. Voor elke route hebben ze iets anders in voorbereid. Dus elke show is uniek! Het duo Able Noise (Alex en George) komt uit Den Haag en Athene. Door het gebruik van stem, tapes en alternatieve manieren om hun instrumenten te bespelen, creëren ze een minimale visuele en muzikale performance. In live concerten wordt hun muziek vooral gevormd door de lichamelijkheid van hun spel, de akoestische en esthetische eigenschappen van de ruimte en de dynamiek tussen henzelf en het publiek.

22:00 CC Amstel met Healing Trace | Dayna Martinez Morales | Gezamenlijk vertragen, luisteren, ruiken, proeven, zien, aanraken en tenslotte loslaten. Dayna Martinez Morales is een danser, geboren in Bolivia, opgegroeid in Duitsland. In haar performance staan rituelen centraal. Dizzi Geetha is een queer artiest, hen is componist, multi-instrumentalist en DJ. Pablo Alanes is een multidisciplinaire artiest uit Bolivia, hij zorgt voor een plek om mensen te verbinden door oude technieken.

RODE ROUTE

20:30 Start in Tempel met Able Noise V1 | Experimenteel baritongitaar- en drumduo. Voor elke route hebben ze iets anders in voorbereid. Dus elke show is uniek! Het duo Able Noise (Alex en George) komt uit Den Haag en Athene. Door het gebruik van stem, tapes en alternatieve manieren om hun instrumenten te bespelen, creëren ze een minimale visuele en muzikale performance. In live concerten wordt hun muziek vooral gevormd door de lichamelijkheid van hun spel, de akoestische en esthetische eigenschappen van de ruimte en de dynamiek tussen henzelf en het publiek.

21:15 CC Amstel met Fitness | House of Circus | Rechtstreeks uit de jaren 80 werken deze fitness babes zich in het zweet, met jou erbij! Deze interactieve work-out is een échte work-out; theatraal, komisch en actief tegelijk. Het maakt niet uit of je een fitnesspro bent, een mooiweersporter of een newbie in de gym. Ze slepen je er doorheen. Fitness is een show van House of Circus om met de mensen in contact te komen. Een voorstelling over body positivity en zelfliefde. Het brengt mensen samen, en het energieniveau naar ongekende hoogten.

22:00 Cinetol met Danny Dubb | Danny Owusu Williams, ook wel bekend als Danny Dubb, behoort tot de nieuwe lichting aan Nederlandstalige r&b artiesten die een vleugje nostalgie in een nieuw jasje brengen. Geïnspireerd door grootheden zoals Aaliyah, Donell Jones, Sade en Jay Z zorgt Danny voor zijn eigen unieke volwassen muziekstijl.

BLAUWE ROUTE

20:30 Start in CC Amstel met Healing Trace | Dayna Martinez Morales | Gezamenlijk vertragen, luisteren, ruiken, proeven, zien, aanraken en tenslotte loslaten. Dayna Martinez Morales is een danser, geboren in Bolivia, opgegroeid in Duitsland. In haar performance staan rituelen centraal. Dizzi Geetha is een queer artiest, hen is componist, multi-instrumentalist en DJ. Pablo Alanes is een multidisciplinaire artiest uit Bolivia, hij zorgt voor een plek om mensen te verbinden door oude technieken.

21:15 Cinetol met Milou Mignon + Kike Zwagerman + Pau Sola | Milou Mignon is zangeres en theatermaker. Haar liedjes klinken als eigentijdse muziekdoosjes à la Spinvis, Edith Piaf en de sprookjes van Hans Andersen. Voor het Ruwe Diamantfestival maakt ze onder begeleiding van live muziek poëzie, waarbij ze zich laat inspireren door de buurt.

22:00 Tempel met Able Noise V3 | Experimenteel baritongitaar- en drumduo. Voor elke route hebben ze iets anders in voorbereid. Dus elke show is uniek! Het duo Able Noise (Alex en George) komt uit Den Haag en Athene. Door het gebruik van stem, tapes en alternatieve manieren om hun instrumenten te bespelen, creëren ze een minimale visuele en muzikale performance. In live concerten wordt hun muziek vooral gevormd door de lichamelijkheid van hun spel, de akoestische en esthetische eigenschappen van de ruimte en de dynamiek tussen henzelf en het publiek.

Op zaterdag vind het gratis te bezoeken dagfestival plaats. In de omgeving van de Tolstraat en het Cullinanplein vult de buurt zich met muziek, theater, performance, markt en meer. In samenwerking met verschillende buurtorganisaties worden er daarnaast ook workshops en kinderactiviteiten georganiseerd.

 

 

0 Shares