Seniorenwandeling voor 10-jarig jubileum van Stichting OOPOEH

Stichting OOPOEH, kort voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier, bestaat dit jaar 10 jaar en viert de duizenden matches die zij hebben gemaakt tussen senioren en hun oppashonden. Dit doen ze met een gezellige jubileumwandeling voor senioren, met koffie, taart en hondjes op dinsdag 10 mei in het Amsterdamse Bos.

Ellen Groneman (directeur van Stichting OOPOEH): “We hebben in de afgelopen jaren zulke mooie contacten tussen OOPOEH’s, baasjes en honden tot stand gebracht. Ook in Amsterdam zijn we heel succesvol. Maar liefst 155 blije Amsterdamse senioren zijn er momenteel gematcht met een lief oppashondje. Zoals bijvoorbeeld OOPOEH Theo uit De Pijp. Al ruim een jaar is hij gelukkig met zijn oppashond Bickel. Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en sociale contacten”.

Stichting OOPOEH is tien jaar geleden begonnen vanuit de wens om senioren die zelf geen hond meer kunnen of willen nemen te matchen aan een lieve oppashond in de buurt. Daarmee sla je 3 vliegen in 1 klap: een 55-plusser heeft de gezelligheid van een oppashond, de hond zit niet meer alleen thuis en het baasje heeft een betrouwbare oppas voor zijn viervoeter.

55-plussers die dol zijn op hondjes en ernaar verlangen om af en toe (weer) zo’n gezellig viervoetertje in huis te hebben kunnen op dinsdagmiddag 10 mei kennismaken met de stichting en met andere OOPOEH’s uit de buurt. Deelname is gratis. De wandeling duurt ongeveer 5 kwartier en ook senioren die minder goed ter been zijn, zijn van harte welkom. Voor hen is er een kortere route. Aanmelden kan door te bellen naar 020-7853745 of een e-mail te sturen naar uitjes@oopoeh.nl.

Ook baasjes op zoek naar een oppas voor hun hond kunnen zich aanmelden op www.oopoeh.nl.

0 Shares