Revanu: snel gericht werken voor de kortste blessuretijd

Revanu is een vooruitstrevende fysiotherapiepraktijk voor Amsterdam en omgeving. Dat zit in de kwaliteiten van de behan- delaars, en omdat de unieke aanpak is ontstaan dankzij veel ervaring met de (olympische) topsport.

Veel topsporters en topsportteams werken graag samen met Revanu. Door de jarenlange ervaring met deze topsporters heeft Mark Haak, de drijvende kracht achter Revanu, de Fast Treatment Methode ontwikkeld. “Het allerbelangrijkst is snel een goede diagnose stellen”, vertelt hij. “Via een breed aantal disciplines bekijken wij de patiënt vanuit meerdere invalshoeken. Dat helpt bij het juist en correct stellen van de diagnose. Wat wij vaak zien is dat iemand bepaalde fysieke klachten krijgt – zoals bijvoorbeeld rugpijn – die een gevolg zijn van bijvoorbeeld te weinig bewegen, overbelasting of langdurig compensatiegedrag. Dan kun je niet volstaan met het aanpakken van de rugpijn alleen, maar moet er ook een plan gemaakt worden om iemands houding te verbeteren.”

Hij vervolgt: “Eigenlijk hanteren we de Sherlock Holmes-methode, we gaan door tot we alles boven tafel hebben. Daarna kunnen meerde- re experts worden ingezet om de klachten te verhelpen en door mid- del van preventie herhaling te voorkomen. Onze benadering van een patiënt is een beetje als een Formule 1-pitcrew; ieder heeft zijn specilisme, maar door optimale samen- werking sta je zo kort mogelijk stil.”

Dit gebeurt altijd in samenspraak met de cliënt, er wordt snel een diagnose gesteld en er wordt een behandelplan gemaakt, zodat direct gericht met de behandeling kan worden begonnen. Uitgangspunt daarbij is om zo snel mogelijk te beginnen met behandelen, en ervoor te zorgen dat elke behandeling maximaal is waardoor het totale traject verkort wordt. Patiënten worden behandeld, maar gaan ook zelf aan de slag in de fraaie sportschool. Dit zorgt ervoor dat de patiënt veelal mobiel blijft en minimaal op zijn oude niveau terugkomt.

Deze geïntegreerde manier van werken kan worden aangeboden omdat in de praktijk en sportschool wordt gewerkt door mensen met verschillende achtergronden en expertises. Men maakt onder andere gebruik van fysiotherapeuten, een diëtiste, manueel therapeut, pilates coach en een mindfullnes coach.

Artrose Instituut Nederland

Met ingang van vrijdag 6 mei 2022 wordt Revanu ook onderdeel van het samenwerkingsverband Artrose Instituut Nederland. Men heeft zich hierbij aangesloten omdat er wordt samen gewerkt met meerdere experts op het gebied van artrose.

Artose aanpakken is meer dan afvallen en goed bewegen. De wetenschap heeft de laatste jaren veel meer inzichten gekregen in oorzaken en behandelingen. Daarom wordt onder andere samengewerkt met een reumatoloog, een ergotherapeut, een podoloog en een diëtiste. Indien nodig kan eventueel aanvullend onderzoek worden aangeboden in de vorm van echografie of een MRI/CT scan. Dit samenwerkingsverband is met name interessant voor mensen met beginnende artrose die niet in aanmerking komen voor operatief ingrijpen. Met name mensen met heup, knie, schouder, en enkelklachten kunnen hier terecht. Op vrijdagen zien de reumatoloog en de fysiotherapeut de patiënten in een consult van ongeveer veertig minuten. Daarna worden de diverse behandelingen gestart met als doel de klachten te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen. Behandeling vindt plaats op verwijzing van de huisarts.

Voor meer info kijk op www.revanu.nl

0 Shares