Serve the City vrijwilligers vroeg uit de veren voor een schoon Vondelpark!

Op 21 april in de vroege uurtjes organiseert Serve the City een Vondelpark schoonmaak om het park schoon te maken na een avondje picknicken. Het is mooi weer en er blijft dan altijd veel vuil liggen in het park. Serve the City is op zoek naar vroege vogels die zich aan willen sluiten! Doe je normaal gesproken een hardlooprondje door het park ‘s ochtends vroeg? Of vind je het fijn om je dag met een wandeling te starten en mensen te ontmoeten, doe dan mee!

Hart onder de riem om 7 uur ’s ochtends

“Elke ochtend staan de mannen van de stadsreiniging weer klaar om het park schoon te maken. Op deze manier willen we hun ook een hart onder de riem steken en ze bedanken voor het werk dat ze doen” zegt Brigitte Vonck, directeur Serve the City Amsterdam.

Serve the City organiseert vaker vuilprikacties door de stad heen om de natuur te helpen en mensen bewust te laten worden van het zwerfvuil wat op straat ligt en hopen dat mensen bewuster om zullen gaan met hun eigen afval! Op 21 april willen we van 7:30-8:30 samen optrekken met de mensen die elke dag het park schoonmaken zodat wij weer kunnen genieten van het park in deze Corona tijden.

“Op 29 april hopen we weer het park in te gaan s avonds en dan ook bij mensen langsgaan die daar zitten met vuilniszakken waar ze hun afval meteen in kunnen gooien om ze bewust te maken en te stimuleren om hun vuil ook weg te gooien in de prullenbakken” zegt Brigitte Vonck.

Serve the City  

Serve the City is een vrijwilligersbeweging die zich op een vernieuwende en concrete manier sterk maakt voor Amsterdam. Serve the City inspireert, mobiliseert en activeert mensen tot het verrichten van vrijwilligerswerk. Het initiatief richt zich op de meest uiteenlopende groepen Amsterdammers. Iedereen die bijdraagt aan Serve the City doet dit op volledig vrijwillige basis. Serve the City is geïnspireerd op het gelijknamige initiatief dat in 2005 in Brussel van start is gegaan. Inmiddels wordt er via deze organisatie wereldwijd in meer dan 70 steden vrijwilligerswerk verricht.

Opgeven voor deze actie

Wil je ook meehelpen met deze actie? Opgeven kan via de website www.stcamsterdam.nl/volunteer en daar kan je kiezen voor het project op 21 april of 29 april. Serve the City zorgt voor prikstokken & tijdens de actie zullen we in tweetallen op pad gaan en worden de Corona maatregelen in acht genomen.

 

Foto credits: Yael Grunwald/Pema Gurung

 

0 Shares