Shiraz bekroond tot Wine Bar of the Year 2019

Vorig jaar al kanshebber (toen tweede), nu winnaar. Wijnbar Shiraz jardin des vins is tijdens de Horeca 2020 – halverwege januari in Amsterdam – bekroond met de titel Wine Bar of the Year 2019. “Alles klopt bij de bar van wijnondernemer Wim Wiersma. Zowel hippe millenials als ervaren wijnliefhebbers in alle leeftijden weten Shiraz te vinden en komen regelmatig terug”, aldus het juryrapport.

Iets  minder dan 10.000 publieksstemmen en vijftien onaangekondigde jurybezoeken aan de wijnbar in – die is te vinden aan de Lijnbaansgracht en in het College Hotel aan de Roelof Hartstraat – bepaalden dat Shiraz zich Wijnbar van het Jaar 2019 mag noemen. Aan de hand van een puntensysteem voor onder andere sfeer, wijnaanbod, glaswerk, service, wijnkennis, foodaanbod en inrichting kreeg Shiraz de hoogste score.

Volgens het juryrapport is er bij binnenkomst “een enthousiast ontvangst van opgeleide sommeliers, een heldere uitleg van de wijnkaart, en alle rust om te kiezen. De inrichting is zeer sfeervol, hoge tafels afgewisseld met lage zitjes en een fijne bar. Opvallend is dat er veel locals komen, in een toch wel heel internationale omgeving. Het aanbod van wijnen per glas is zeer ruim, en er is ook een enorme range van wijnen per fles met een sympathieke vaste opslagprijs. Extra pluspunt is de inpandige wijnwinkel.”

Naast eeuwige roem ontvangt Shiraz een uitgebreid prijzenpakket.

Foto van links naar rechts: Robert van Dijk, Sharon van Lokhors, Robert Verhoeven, Anita Boezaard en Wim Wiersma.

0 Shares