Van droom naar werkelijkheid met een tweede filiaal voor WALDO

Een droom die in optima forma is uitgekomen.  Zo kan de opening van filiaal van WALDO chocolade & patisserie aan de Eerste Sweelinckstraat 14 wel worden genoemd. Want bakker worden, taarten maken en chocoladepatisserie creëren, dat was al op jonge leeftijd dé wens van Waldo. En die wens is in vervulling gegaan. 

Dat begon feitelijk al met zijn dagelijkse fietstocht naar de bakker op de hoek, maar kreeg eigenlijk pas echte gestalte toen hij zich aanmeldde bij de vakschool Wageningen en dat een vervolg kreeg bij de chocolade- en patisserie-opleiding in Brugge. En met de wens die Waldo al studerend steeds meer vormgaf, groeide langzaam maar zeker de droom om ooit een eigen zaak te kunnen openen, en dan nog het liefst voor er dertig kaarsjes op zijn eigen verjaardagstaart kwamen te staan. 

Om daarin te slagen wilde Waldo toch vooral veel ervaring opdoen en zo geschiedde met een dienstverband bij de Taart van m’n Tante, Huis ter Duin en Duin & Kruidberg. Die ervaring vertaalde hij voor zichzelf naar een eigen kraam op de Haarlemse zaterdagmarkt en later ook de vrijdagmarkt in Amstelveen. Maar de kers op de taart werd toch wel de opening van zijn eerste eigen winkel in de Jordaan twee jaar geleden en sinds kort een tweede kers met zijn open bakkerij in de Pijp. 

Daar komt dagelijks van alles vers uit de oven; van lemon pie tot merengue en van cheesecake tot scones in verschillende smaken met clotted cream en huisgemaakte jam. Om mee naar huis te nemen of om in de bakkerij aan tafel met een kop koffie of thee direct buit te maken. En pak dan gelijk de nieuwste editie van wijkkrant Amsterdam ZUID uit de bak in de winkel. Heb je ook nog wat te lezen. 

Meer informatie: www.waldopatisserie.nl

 

0 Shares