Sporten en bewegen tijdens de Sport- en Beweegweek

Kennismaken met het aanbod en uitproberen van de mogelijkheden. Dat is de bedoeling van de Sport- en Beweegweek in Amsterdam, die van 15 tot en met 24 september wordt gehouden. Ook Verder in Balans, een organisatie die zich richt op mobiliteit en het opbouwen van de conditie van (ex-)kankerpatiënten, is van de partij.

Tijdens de Amsterdamse Sport- en Beweegweek worden er door de hele stad gratis sport- en beweegactiviteiten aangeboden. Een van de doelstellingen is te laten zien dat iedereen dicht bij huis kan sporten en bewegen. Om iedereen kennis te laten maken met die mogelijkheden, wordt samengewerkt met sportclubs en zorgaanbieders. De slogan dit jaar is: sporten en bewegen geven een boost!

Buurt in beweging is ook in Zuid op verschillende locaties te vinden. Vrijdag 15 september wordt op het Bertelmanplein van 10:30 tot 13:00 het startsein gegeven voor de Amsterdamse sportweek. In de daaropvolgende week zijn er activiteiten in onder meer de verschillende parken, sporthallen en diverse straten in het stadsdeel.

De bedoeling is samen te bewegen en elkaar te ontmoeten, en dat gebeurt met wandelen, dansen, bewegen op muziek, gymnastiek, geheugentraining, jeu de boules, een sportles op maat, maar bijvoorbeeld ook gezamenlijk het groen verzorgen in de buurt. Daarnaast is het mogelijk kennis te maken met bepaalde (vecht)sporten. Iedereen kan zijn eigen wensen en ideeën naar voren brengen. Er is altijd een moment van actie, een bakje koffie/thee en voor een praatje. Ontmoeten, plezier en gezelligheid staan voorop. Alles mag en niets moet.

Voor meer informatie over verschillende activiteiten, het programma, tijden en locaties over sport- en beweegactiviteiten die ook na de Sport- en Beweegweek nog doorgaan: amsterdaminbeweging.nl. Voor het kennismaken met een sport en sportclubs en de activiteiten tijdens de Sport- en Beweegweek: amsterdam.nl/sportenbeweegweek. Informatie over Verder in Balans is te vinden op: verderinbalans.nl.

 

Foto: Jose, Verder in Balans

0 Shares