Stephanie Rhode HOME Art Project

Cobra Museum voor Moderne Kunst organiseert in samenwerking met Amstelveense beeldende kunstenaar Stephanie Rhode HOME Art Project. Deze expositie is vanaf 10 maart te bezichtigen.

Expositie

HOME Art Project is een doorlopend kunstproject voor alle inwoners van Amstelveen met alle 139 verschillende nationaliteiten. Stephanie Rhode, zelf inwoner van Amstelveen, fotografeerde haar medebewoners met een huis van witte wol. Daarbij stelde zij hen de volgende vragen: “Wat betekent HOME voor jou? Zijn dit je vrienden en familie, persoonlijke bezittingen of is het misschien een plek in de natuur of een bepaalde omgeving die je thuis laat voelen? Kortom wat associeer jij met HOME?”

Kunstenaar

Stephanie Rhode studeerde in de tachtiger jaren aan de AKI Academy of Art & Design ArtEZ in Enschede. Haar werk is bekend door haar vergankelijke kunstprojecten en het universele thema ‘thuis’. De nieuwsgierigheid naar andere culturen en landen heeft haar werk als beeldend kunstenaar sterk gevoed. Zo houdt ze zich bezig met maatschappelijke vraagstukken, beeldend weergegeven in de openbare ruimte, musea of in de natuur. Haar werk neemt verschillende vormen aan, zoals installaties, video, performances, fotografie en tekeningen.

Het eerste deel van de foto’s zijn t/m 7 mei 2023 te zien in het Cobra Museum in Amstelveen. De uiteindelijke tentoonstelling vindt in het najaar van 2023 plaats als Stephanie Rhode alle 139 nationaliteiten heeft kunnen vinden en fotograferen. Met dank aan Gemeente Amstelveen en Stichting Stokroos. Meer informatie is te vinden via www.cobra-museum.nl.

.

0 Shares