Studenten bedrijfskunde starten bedrijf met maatschappelijk doel

Praktijk is de beste leermeester. Studenten van Inter College leren het ondernemerschap dan ook niet alleen in de schoolbanken. In het derde jaar van hun studie Bedrijfskunde starten ze daadwerkelijk een eigen onderneming. Dit jaar kiezen veel van deze ondernemende studenten Amsterdam Zuid als hun startbasis. En met hun onderneming streven ze opvallend vaak ook een maatschappelijk doel na.

Kate Jue, Willem Bijsterbosch, Niels Knottnerus, Ties Hassink en Olaf Campagne starten de onderneming Super Smoothies. Zij bezorgen vers bereide smoothies aan basisschoolleerlingen. “We vinden het belangrijk dat kinderen kunnen kiezen voor een gezond tussendoortje”, zegt student Willem Bijsterbosch. “Ouders kunnen een abonnement nemen, dan leveren wij dagelijks een verse smoothie.” Ze begrijpen dat niet alle ouders de verse smoothies kunnen betalen, vult zijn medestudent Ties Hassink aan.

“Daarom geven wij 20 procent van onze smoothies gratis aan kinderen die het thuis niet zo breed hebben.” Verantwoorde koffie op de Zuidas, dat is het project van Floor Kroijmans, Junior Citroen, Hank Melse, Jasper Bos, Niels Knelt en Milan van Os. “Uit ons marktonderzoek zagen wij veel potentieel op de Zuidas”, zegt ondernemer-student Hank Melse, “Daarom lanceren wij daar Coffee Click, een Piaggo met verantwoorde koffie voor bewoners en voorbijgangers. De afgelopen weken hebben we onze Piaggo zelf omgebouwd tot een koffiekar.” Dan, met een uitnodigende lach: “We zien de lezers van Wijkkrant Zuid straks graag bij ons aan de kar voor een espresso of cappuccino met een lekker stuk appelgebak.” Student Rover Dullaert wil later zijn eigen onderneming starten: “Dus dit is een mooie gelegenheid om tijdens schooltijd onder begeleiding van docenten uit het bedrijfsleven nu al een onderneming te starten.” Het team van Rover, dat verder bestaat uit Joost Gaartman, Rover Dullaart, Mats Meijer en Boy ter Braak, start de non profit-onderneming We-for-U. Zij halen kwaliteitskleding op bij inwoners in Zuid en gaan deze aanbieden aan vluchtelingen in Amsterdam. “We vinden het belangrijk dat vluchtelingen zich ook goed voelen in onze stad. Daarom schenken wij hun deze kleding”, zegt Rover. “Kleding die overblijft verkopen we. De opbrengst gaat naar giro 555 voor Ukraine.”

De studenten van Inter College hebben afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorbereidingen en staan klaar om klanten te ontvangen. De ondernemingen zijn tot 1 juli geopend. Voor meer informatie over de ondernemingen van de studenten van Inter College schrijf naar info@intercollege.nl.

Kijk voor meer informatie over Inter College Business School op www.intercollege.nl.

Foto: Willem Bijsterbosch en Ties Hassink, studenten van Inter College, met hun Super Smoothies voor de basisschool

0 Shares