Nieuw filiaal Ton Overmars geopend op Gelderlandplein

Na jarenlang een grote en trouwe schare klanten te hebben opgebouwd op het Hoofddorpplein en een filiaal aan de Middenweg te hebben geopend, heeft drankenspeciaalzaak Ton Overmars nu een vestiging op winkelcentrum Gelderlandplein. Het is de derde zaak van de slijter in Amsterdam.

Het filiaal wordt gerund door gastheer en sommelier Tycho Jenje. “Wij hebben een groot assortiment wijnen en whisky’s, veel van deze wijnen zijn eigen import, die je nergens anders kunt kopen. Met een vaste groep collega’s proeven we heel veel wijnen en kijken we samen welke wij geschikt vinden. Als de prijs dan ook nog klopt, dan kopen we de betreffende wijn in. Op deze wijze bieden wij een kwalitatief en breed assortiment topwijnen voor een prima prijs, omdat we de importeur overslaan.” Ook op het gebied van whisky’s heeft Ton Overmars een heel ruim assortiment. “Jaren geleden zijn de Japanners begonnen met het stoken van whisky, zij zijn daarbij uitgegaan van hun eigen smaakprofielen en dat heeft tot de meest verfijnde whisky’s ter wereld geleid. Ook hierin hebben we een breed aanbod.” De fraaie winkel is ruim opgezet en heeft hetzelfde vriendelijke en warme gevoel als de bekende winkel op het Hoofddorpplein. De wijnen zijn ingedeeld op land van herkomst, en veel dranken zijn ook gekoeld mee te nemen. Een aparte plek is ingeruimd voor de klimaatkast waar de meest exclusieve wijnen op de juiste temperatuur worden bewaard. Een vluchtige blik in een van de kasten roept bij ons directe kooplust op.

Wanneer we vragen naar een goede tip voor een lekkere wijn vertelt Tycho: “Eigenlijk heb ik twee tips. De eerste is een rode Bordeaux van Chateau Picoron uit 2014 die nu op zijn top is. Geen bewaarwijn, maar een superwijn om op het terras te drinken, maar ook heel goed te combineren met kaas of een gegrild stuk vlees. Deze wijn is nu in de aanbieding voor € 9,95. Daarnaast hebben we een hele frisse en zwoele rosé van Pey Blanc voor € 8,95. Een topduo samen. En bij ons geldt altijd: 12 halen 11 betalen.” Kijk daar willen wij op proosten. Voor meer informatie kijk op www.tonovermars.nl

0 Shares