Tai Chi is en blijft een heilzame oefening

Tai Chi Chuan is een van oorsprong Chinese vechtkunst die nu veelal beoefend wordt als innerlijke bewegingskunst. Tai Chi wordt beoefend voor zijn gezondheid bevorderende eigenschappen, maar ook als een vechtsport voor zowel zelfverdediging als voor het uitschakelen van opponenten.

Bij de School van 13 technieken KEN in Badhoevedorp weten ze als geen ander hoe ze de heilzame werking van Tai Chi moeten doceren. Oprichter Roy J.J. van den Bergh is gediplomeerd leraar en behalve in Tai Chi ook zeer ervaren in het geven van lessen Chi Kung en Kung Fu. Maar hij is niet de enige, hij wordt ondersteund door een viertal gediplomeerde en gecertificeerde leraren in deze disciplines, zowel met groeps- als privélessen. “De heilzame werking van Tai Chi ontstaat al na één keer trainen in de week en door thuis te oefenen”, stelt Roy van den Bergh.

Privélessen in Tai Chi/Chi Kung, of instructies in de verschillende disciplines worden in Amsterdam-Zuid aan huis gegeven. Desgewenst bestaat ook de mogelijkheid vrijdagavond een privéles in de school te krijgen, variërend van dertig tot zestig minuten.

Behalve het therapeutische Tai Chi kent Sportschool KEN een breed en veelzijdig spectrum aan verdedigingstechnieken die door het team worden verzorgd, waaronder voor jeugd en volwassenen Chinees kickboksen. Dit is de meest geciviliseerde vorm van kickboksen (met beschermende uitrusting). De mogelijkheid om dit twee keer per week te trainen is aanwezig, sterker nog, er zijn zelfs mensen die daarnaast een Chinese militaire Kung Fu-vorm of eventueel een shaolin-dierenvorm beoefenen. Zaterdag- en zondagochtend is het tijd voor modern Shaolin voor kinderen vanaf 7 jaar.

Dit zijn slechts voorbeelden van de vele mogelijkheden, want Sportschool KEN biedt ook speciale trainingen voor mensen met lage rugklachten en SI-problemen. Hierbij trainen mensen staand en liggend op een matje grondoefeningen om de flexibiliteit en beweeglijkheid te vergroten. Mensen met artrose en stijfheid in hun gewrichten vinden hierdoor veelal verlichting.

Met het nieuwe jaar in zicht biedt Sportschool KEN genoeg keuze om in 2023 aan de conditie en de gezondheid te werken.

Meer informatie: info@kenkungfu.nl, telefoon: 020-6596914.

 

0 Shares