Tulpenbollen planten voor het Tulp Festival Amsterdam in het Vondelpark

Woensdag 30 oktober starten leerlingen van de Nicolaas Maesschool om 10.00 uur in het Vondelpark als eersten met het planten van tulpenbollen voor het Tulp Festival 2020. In totaal worden in de periode van 30 oktober – 5 november 30.000 bollen, geschonken door iBulb, rond het monument geplant. In april volgend jaar levert dat een kleurrijk tulpentapijt op aan de voet van Vondel. De Tulpen Plantdagen zijn inmiddels een traditie waar scholen, bedrijven, belangenorganisaties en vrijwilligers een bijdrage aan leveren. Wie wil meedoen met deze gezellige groene vingers-actie, kan zich aanmelden via Groene Buurten: simone@groenebuurten.nl.

Tulp Festival Amsterdam zet de stad in bloei

Het voorjaarsgroen moet nog ontluiken als straks in april honderdduizenden tulpen kleur geven aan de stad. Het Tulp Festival zet de stad in bloei op tientallen locaties, van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West. Onder het motto ‘ik plant een tulp voor jou en mij’ kunnen bewoners zelf bijdragen aan een fleurig straatbeeld door dit najaar in hun eigen (gevel)tuin tulpenbollen te planten, of door een donatie te doen voor de aanleg van een tulpenperk op een prominente plek in de stad waar bewoners en bezoekers ervan kunnen genieten.

Tulp Festival Amsterdam vindt sinds 2015 jaarlijks plaats gedurende de maand april. Het is een initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht, met als doel de tulp terug te brengen in het Amsterdamse straatbeeld. Bewoners, bezoekers en bedrijven kunnen in het vroege voorjaar genieten van kleurrijke tulpen in het openbaar groen, langs (winkel)straten, in perken en parken en in tuinen van hotels en musea. De Tulpenplantdag in het najaar wordt georganiseerd in samenwerking met Groene Buurten en Bulb4Kids.

De campagne Bulbs4Kids laat 2.125 basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada bloembollen ontdekken. Via een lespakket leren ze alles over bloembollen en verfraaien ze de schooltuinen door gezamenlijk bloembollen te planten.

Groene Buurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen zij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven. Zij informeren, organiseren en geven advies. Bewoners kunnen hun buurt op veel manieren vergroenen. Ze kunnen helpen met het onderhoud van plantsoenen en parken, moestuinen of kruidentuinen. Of ze leggen een geveltuin of een boomtuin aan.

Kijk voor meer informatie op de website: tulpfestival.com. 

 

0 Shares