Vaderdagcadeautip: papa aan de slag als kunstenaar

Onder het motto No Guts, No Glory geeft grafisch-realistisch kunstenaar Pauline van Buringen elke zondag een workshop linoprinten in haar atelier aan de Vrijheidslaan in Zuid.

Linoprinten is een hoogdruk-techniek, geschikt voor het maken van afbeeldingen in oplage op papier. Hiervoor worden gutsen, inkt en een plaatje linoleum gebruikt. Het onderwerp is slechts het rijtuig naar een grafisch-realistisch resultaat. Als schilder en graficus is het streven: expressie door eenvoud. Het belangrijkste doel is het vastleggen van het wonder van licht en schaduw, aldus Pauline in haar werkvisie.

“Omdat ik vaak te horen krijg dat ik nogal ‘stoer’ werk maak, kreeg ik het idee om dit als vaderdagcadeautip aan te bieden”, oppert de kunstenares als idee. Het is mogelijk een workshop te volgen in het atelier-tuinhuis op zondagen, inclusief materialen. Er wordt gewerkt met twee deelnemers dus er is veel persoonlijke begeleiding, tips en tricks. Een leerzaam dagje uit. “Vader hoeft niet ‘goed’ te kunnen tekenen, de techniek zelf zal hem verrassen”, benadrukt ze. De workshop wordt gegeven van 10:30 tot 17:30 uur en is inclusief lunch.

Pauline: “Ik probeer het werk van de deelnemers naar een hoger plan te trekken. Niet de geijkte ‘bloemen en vlinders’ maar wat spannender beelden met schaduwen en reflecties. Niet de makkelijkste weg, maar wel de meest interessante. Ik hoop deelnemers te inspireren er zelf mee aan de slag te gaan als ze de workshop hebben gedaan. De bedoeling is ook dat zij zelf een schets maken en met ideeën of foto’s komen. Ook iemand die ‘niet kan tekenen’ hoeft zich geen zorgen te maken en kan aan het eind van de dag met een spannend werkstuk in passe partout naar huis gaan.”

Voor voorbeelden en prijzen, zie: www.vanburingen-art.nl ‘workshops’ Om te reserveren, mail naar: info@vanburingen-art.nl. Pauline wil lezers van wijkkrant ZUID kans geven op een gratis workshop voor twee personen: omschrijf in één zin waarom juist jouw vader de gratis workshop verdient. Mail het naar voornoemd e-mailadres, de meest originele inzending wint.

 

 

0 Shares