Volkswagen e-Golf, een schot in de roos!

Steeds meer fabrikanten bieden elektrische auto’s aan. Zeker in een stedelijke omgeving is dat aangenaam. De wagens hebben geen uitstoot en maken nauwelijks geluid. Om die reden stuurt de gemeente aan op uitstootvrij rijden in 2030.

Sinds kort is een van de populairste auto’s in Nederland, de Volkswagen Golf, ook leverbaar in een volledig elektrische variant. De Golf is om een aantal redenen een allemans vriend. Om te beginnen heeft de wagen een ideaal compromis gevonden tussen voldoende binnenruimte en niet te groot zijn voor handig stadsgebruik. Een gezin van vier met boodschappen past er prima in, maar komt niet klem te zitten in een wijk als de Pijp. Daarnaast garandeert een auto van Volkswagen topkwaliteit, alles is stevig en degelijk. Daardoor is de wagen in het gebruik fluisterstil. De auto is uitgerust met een handige touchscreen display, met veel informatie.

De auto rijdt heel prettig en laat zich goed door het stadsverkeer manoeuvreren. Parkeren is geen probleem, enerzijds door alle elektrische hulpmiddelen en anderzijds door het handzame formaat. Doordat deze auto een elektrische motor heeft, trekt hij lekker pittig op en rijdt hij ook vlot door. Dat optrekken en doorrijden gaat zeer vloeiend en geruisloos als gevolg van de elektromotor. De motor is uitgerust met drie standen; normaal, eco en ecoplus. In deze laatste stand gaat de auto het meest efficiënt om met de stroom. Uiteraard resulteert dit in de grootste actieradius, maar ook in die stand blijft de auto vlot meekomen in het verkeer. Bij normaal gebruik kan de auto zonder laden ruim 230 kilometer (WLTP).

Met de komst van de elektrische Golf breekt rijden op stroom waarschijnlijk door voor het grote publiek, de auto is van uitstekende kwaliteit en gunstig geprijsd. Hiermee wordt het niet alleen voor de zakelijke rijder aantrekkelijk om elektrisch te rijden, maar ook voor de particulier. Mede doordat de prijzen van een volle accu veel lager zijn dan van een volle tank, en tevens omdat het onderhoud ontbreekt is een particulier nu ook voordeliger uit. Voor de zakelijke rijder is goed om te weten dat nu bestelde auto’s nog in 2019 geleverd kunnen worden zodat er slechts 4% hoeft te worden bijgeteld. De prijzen beginnen bij €41.005,-. Wij kunnen alleen maar zeggen; Volkswagen is helemaal klaar voor 2030!

Voor meer info kijk op www.a-point.nl

 

 

0 Shares