Vrijwilligers van Amsterdam verdienen een bedankje

Amsterdam telt maar liefst 250.000 vrijwilligers. Met z’n allen zorgen zij dat Amsterdam een lieve stad is en blijft. 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, zijn alle vrijwilligers extra bedankt. Door hun eigen organisatie, en door Vrijwilligers Centrale Amsterdam en de gemeente Amsterdam.

Amsterdam bedankt alle vrijwilligers voor hun flexibiliteit en doorzettingsvermogen: “Vrijwilligers zijn onmisbaar in Amsterdam: zij houden culturele plekken toegankelijk, zij zorgen voor praktische hulp aan wie ziek is, ze geven aandacht aan wie eenzaam is, ze geven taalles aan nieuwkomers, sportles aan kinderen, maken hun buurt groener. Ook vrijwilligers hebben het de afgelopen periode door corona zwaar gehad, hun activiteiten konden vaak niet doorgaan of moesten online verder.”

Die waardering is belangrijk. Waardering geeft mensen zelfvertrouwen en zelfrespect en daarmee wordt het vrijwilligerswerkgeluk vergroot. Persoonlijke waardering, zoals een welgemeend compliment, heeft de meeste impact.

In november organiseerde Vrijwilligers Centrale Amsterdam de inspiratiesessie Hoe waardeer je je vrijwilligers? De coronamaatregelen maken grotere feesten dit jaar helaas niet mogelijk.

“Gelukkig kunnen een hoop dingen nog wel”, aldus de organisatie. “Een greep uit de ideeën: en cadeautje afhalen of langsbrengen, een filmpje sturen via Whatsapp waarin de coördinator de vrijwilligers bedankt, een kaartje sturen per post met een persoonlijk woordje erop, een brievenbusbloemetje sturen.”

De Vrijwilligers Centrale biedt een unieke kans om een vrijwilliger te bedanken. Via www.Amsterdambedankt.nl kan iedereen die een vrijwilliger kent diegene een digitaal kaartje sturen.

Twee voorbeelden van digitale bedankkaartjes die naar vrijwilligers kunnen worden gestuurd.

0 Shares