Wat hulp nodig bij klusjes in huis? Beep for Help biedt uitkomst

Iedereen kan thuis wel eens wat huishoudelijke hulp gebruiken of begeleiding bij een bepaalde activiteit, zeker als je wat ouder wordt of tijdelijk wat minder mobiel bent. Je kunt denken aan het doen van een boodschap, de ramen lappen, tuinieren, het verzorgen van een huisdier of het koken van een lekkere maaltijd. Beep for Help kan uitkomst bieden.

Beep for Help maakt het mogelijk om betrouwbare hulp middels een simpele app te koppelen aan een hulpvrager, de Beeper. Deze registreert zich eenmalig gratis via de Beep for Help app. Wanneer de registratie is voltooid, kan direct een hulpvraag worden gedaan. In de app staan diverse opties voor een bepaalde hulpvraag, maar er kan ook een eigen gekozen hulpvraag worden ingediend. De aanvrager ziet direct aan welke helper hij/ zij wordt gekoppeld. Door middel van een foto van de helper kan de Beeper aan de deur zien dat dit de medewerker is die verwacht wordt. Wel zo veilig! Bevalt de helper goed, dan kun je hem/haar ook weer op verzoek terug laten komen voor een volgende klus.

Carlo Cheung, arts en een van de oprichters, vertelt dat het idee is ontstaan uit een droom van hem, samen met twee vrienden. “De vergrijzing vraagt om een innovatieve aanpak waar helpers en mensen die hulp kunnen gebruiken samen komen. Om ouderen en hulpbehoevenden hun zelfstandigheid en regie te laten behouden, het liefst op een makkelijke, veilige en snelle manier. Dit in combinatie met een eenvoudige, betrouwbare en eigentijdse tool die daarbij zou kunnen gaan helpen, en voor een redelijke prijs. We wilden mensen de kans geven elkaar te helpen.”

Beep for Help vindt dat het aanvragen van hulp niet veel hoeft te kosten. “Wij zorgen dat we een gescreende helper matchen aan een Beeper, zonder dure tussenpersonen,” vertelt Cheung. “Zo houden we de kosten laag en betaalt de Beeper middels een vast tarief alleen voor de hulp die hij/zij ontvangt. Een half uurtje hulp kost 14,40 euro. Elke dag van de week, 365 dagen per jaar. Op dit moment verlenen wij onze diensten in bepaalde postcodegebieden in Amsterdam-Zuid en staat er een team Superhelpers elke dag binnen openingstijden klaar om te komen helpen. Zij werken vanuit ons kantoor aan de Apollolaan en kunnen er op deze manier voor zorgen dat ze altijd snel kunnen helpen.”

De hulpvraag kan in principe al binnen 30 minuten worden gehonoreerd. De aanvrager kan echter ook zelf een dag en/of tijdstip kiezen. De Beeper houdt dus altijd zelf de regie. Hij of zij kan middels de app het hele proces van aanvraag tot de start van de hulpvraag helemaal volgen via de app. Het handige is dat ook de betaling op een veilige manier gaat via de app, zodat de Beeper de kosten die gemaakt zijn meteen inzichtelijk heeft.

Cheung: “We begrijpen dat het installeren soms wat lastig kan zijn, maar dan staan onze Superhelpers klaar om hiermee te helpen. Dit kan telefonisch, maar we komen ook graag vrijblijvend even langs om het uit te leggen. Onze Superhelpers leggen daarom al een aantal weken veel contact met de diverse (ouderen) organisaties in de wijk. We komen graag vertellen waar we voor staan, wat je van ons mag verwachten en hoe het werkt. De reacties zijn tot nu toe echt overweldigend en hartverwarmend te noemen.”

Voor meer informatie: www.beepforhelp.nl

0 Shares