Week tegen Eenzaamheid: 55+ dierendagwandeling

Veel mensen die jarenlang een hond hebben gehad willen of kunnen daar op een bepaald moment niet meer aan beginnen. Maar het gemis is groot, want je blijft immers een ‘hondenmens’. Niet alleen de gezelligheid in huis, het zorgen voor een dier maar ook de wandelingen en de contacten in de buurt zijn voor veel mensen een groot gemis.

Stichting OOPOEH wil eenzaamheid onder 55-plussers voorkomen en bestrijden door hen te koppelen aan een oppashond in de buurt. De stichting bestaat al bijna 10 jaar en heeft al veel senioren kunnen matchen aan een lieve oppashond in de buurt. Met een oppashond heb je namelijk wel de lusten van een hond maar niet de lasten. Dé uitkomst voor senioren die een hondje in hun leven missen. Een van de Amsterdamse OOPOEH’s is OOPOEH Gerda (68) die elke week geniet van de gezelligheid van hondje Tommy.

Om meer senioren laagdrempelig kennis te laten maken met Stichting OOPOEH en belangstellenden kennis te laten maken met andere senioren organiseert de stichting een gezellige (gratis) wandeling met aansluitend koffie en een dierendag-tompoesje op maandag 4 oktober in het Amsterdamse Bos (Kanoverhuur).

Meer info en aanmelden: https://bit.ly/39KwDvW

0 Shares