Winnaars wedstrijd Een goed Thuis in Zuid zijn bekend

Tijdens de finale-avond in Circl aan de Zuidas op dinsdag 29 oktober zijn de winnaars bekend gemaakt van de wedstrijd Een goed Thuis in Zuid. Er waren zeven finalisten. Alle finalisten hebben hun projectplan gepresenteerd aan de vakjury en het publiek tijdens de finale-avond.

Beide winnaars gaan met financiële ondersteuning tot een bedrag van € 25.000,- hun ingediende projectplan realiseren in Zuid. Een en ander in samenspraak met het stadsdeel.  Met de wedstrijd ‘Een goed Thuis in Zuid’ zijn sociale ondernemers door het stadsdeel uitgedaagd om een projectplan te schrijven met een vernieuwende aanpak om kwetsbare mensen goed te laten landen in de buurt en zich welkom te laten voelen. Centraal daarbij moest staan dat kwetsbare mensen het gevoel krijgen dat ze erbij horen en dat ze actief mee kunnen doen. Voor de een is dat makkelijker dan de ander.

Winnaar Vakjuryprijs, Jana Ehrig  met het projectplan Hoppa

Vakjuryvoorzitter Judith de Jong: “Het initiatief ‘Hoppa’ van Jana Ehrig is eigenlijk een vreemde eend in de bijt maar juist daarom ook interessant denken wij als jury. Hoppa is een commerciële winkel met een maatschappelijk doel, namelijk structureel geld beschikbaar maken voor armoedebestrijding. Een bijzondere winkel, dé winkel van de nieuwe circulaire economie, van en voor de buurt.

Winnaar Publieksprijs, Alon Ben Joseph met zijn projectplan Shine Social Club

Shine Social Club is een app voor 60+. Met deze app kunnen gebruikers contact leggen met buurtbewoners. Met als doel een ‘online’ praatje, een ontmoeting, of iets gezelligs met elkaar doen. Bijvoorbeeld een concert bezoeken of samen op pad voor de boodschappen.

 Stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel: ”Het is fantastisch om te zien dat sociale ondernemers hun rol pakken. Juist hier zit de innovatieve kracht. Twee mooie projecten hebben gewonnen. Ik kijk uit naar de uitvoering en het resultaat. We hebben hier een mooie samenwerking te pakken.”

Foto

Van links naar rechts staand: Sebastiaan Capel (stadsdeelvoorzitter), Judith de Jong (juryvoorzitter) Jonathan Salomon (Shine), Dante Gobbels (Shine), zittend: Jana Ehrig (Hoppa), Alon Ben Joseph (Shine)

 

 

 

0 Shares