Woningmarkt heeft geen geheimen voor Ramón Mossel Makelaardij

Met ruim twintig jaar ervaring en veel kennis van zowel bestaande woningbouw als nieuwbouwprojecten zijn de medewerkers bij Ramón Mossel Makelaardij o.g. BV gedegen bekend met alle details en facetten van de vastgoedmarkt.

“Als makelaars proberen wij altijd de beste deal te maken onder de geldende omstandigheden”, aldus Ramón. Of dat nu als kopende of verkopende makelaar is, maakt daarbij niet uit.

En dat alles begon in een pand op de hoek van de Maasstraat samen met zijn vrouw en een medewerker. “Zelf woonden we met veel plezier in de Rivierenbuurt en de doorloopsnelheid van de woningen was toen ook fantastisch”, zegt hij. “Vanaf het begin wilden we voor iedereen toegankelijk zijn, en waren we in alle segmenten actief. Nieuwbouw, alle categorieën koopwoningen en verhuur. Ons idee is dat we mensen in elke fase van hun wooncarrière willen helpen.”

Dat laatste wordt steeds moeilijker vanwege de sterk toegenomen krapte op de woningmarkt. Ramón: “Met name de komende jaren verwachten wij dat de schaarste nog extremer zal worden. Als makelaar nemen wij graag onze verantwoordelijkheid, doordat wij een groot marktaandeel hebben in de verkoop van nieuwbouwwoningen zitten we vaak al heel vroeg aan tafel bij de ontwikkelaars. Wij proberen zoveel mogelijk invloed uit te oefenen om ervoor te zorgen dat er woningen ontwikkeld worden waar vooral maatschappelijk behoefte aan is.

“Vaak vormt de aanzienlijk hoge grondprijs die door de gemeenten wordt gehanteerd, een belemmerende factor voor de ontwikkeling van die specifieke woningen. Amsterdam beschikt over een sterk gereguleerde woningmarkt met een overwegend aanbod van sociale huurwoningen, een beperkt aantal koopwoningen, en een nog kleiner segment van woningen in de vrije sector. Deze situatie draagt bij aan aanzienlijke prijsstijgingen en belemmert een gezonde doorstroming op de woningmarkt.

Het kantoor is in de loop der jaren enorm gegroeid met inmiddels ruim zestien medewerkers. Daarom is het kantoor in 2022 verhuisd van de geliefde Rivierenbuurt naar een prachtig pand op het Gelderlandplein.

0 Shares