Woningnood in Amsterdam: hospita maakt een comeback

Met het heersende woningtekort zoeken studenten en Amsterdammers dringend naar woonruimte. Aan de andere kant zijn er nog veel beschikbare vierkante meters. In veel huizen staan kamers leeg en blijven dus onbenut. Het wordt tijd dat de hospita in ere wordt hersteld.

Het verhuren van deze kamers brengt niet alleen financieel voordeel met zich mee, maar ook gezelligheid, een helpende hand en nieuwe ervaringen.

Het project ‘Onder de Pannen’ verbindt Amsterdammers met een beschikbare kamer aan stadsgenoten die er een nodig hebben, via hospitaverhuur. Hospitaverhuur, ooit als stoffig beschouwd, is een eenvoudig en krachtig concept. Heb je een extra kamer en de bereidheid om een mede-Amsterdammer te helpen? Meld je aan als hospita en bied een tijdelijke, veilige plek voor iemand die anders misschien op straat zou kunnen belanden, met alle gevolgen van dien.

Heb je een extra kamer? Overweeg dan het verhuren ervan via Onder de Pannen, een kans om niet alleen financieel bij te verdienen, belastingvrij tot 5881,48 euro maar ook om een positieve impact te hebben op iemands leven.

Meedoen is simpel! Ga naar www.onderdepannen.nl en meldt u zich aan. Zij begeleiden u door het proces, van het matchen met een geschikte huurder tot het opstellen van huurovereenkomsten. In samenwerking met de Gemeente Amsterdam, woningcorporaties en Vesteda zetten zij zich in om woningnood te verlichten. Ken je zelf iemand in woningnood? Samen aanmelden kan ook.

Voor meer informatie, bezoek www.onderdepannen.nl of neem contact op via onderdepannen@deregenboog.org of 020 – 53 17 600.

0 Shares