Amsterdammers willen een mooie en recht gebit

Het is een gezellige drukte aan het Minervaplein 18. Een team van orthodontisten, assistenten en medewerkers behandelen patiënten die allemaal iets aan hun gebit laten doen.

Komen en gaan

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid is beduidend anders dan een tandartsenpraktijk. Hier hoor je niet het nare gegier van een boor, maar het softe geluid van de ‘afzuiger’. Patiënten komen en gaan. De een laat net een beugel plaatsen, een volgende komt voor het bijstellen ervan.

Kind aan huis

De moderne praktijk kan op negen behandelstoelen tegelijk patiënten helpen aan een stralend recht gebit. Klanten lijken hier kind aan huis en worden vrolijk begroet aan de receptie. “Hallo Lars, hoe is het? Je weet de weg hè, ga maar direct naar stoel zeven. De ortho-assistent staat voor je klaar.”

Spiegelbeeld

De coronapandemie heeft hier voor extra toeloop gezorgd. Tijdens het thuiswerken en online vergaderen hebben veel mensen zichzelf letterlijk gespiegeld en zijn zich gaan storen aan hun gebit. En omdat niemand er tegenwoordig meer van opkijkt dat ook volwassenen beugels dragen, zijn zij op zoek gegaan naar een betrouwbare orthodontiepraktijk.

Geen wachttijd

Een eerste afspraak met een orthodontist van Amsterdam Zuid waarin alle mogelijkheden worden doorgenomen, is via de website zo gemaakt. De praktijk kent gelukkig (nog) geen extreem lange wachttijden: doorgaans slechts iets meer dan een week of twee.

3D-scan

Tijdens een tweede afspraak wordt onder meer een 3D-scan van de mond gemaakt – een techniek die het ouderwetse gipshappen heeft verdrongen. Dankzij deze scan kan de gebitscorrectie met uiterste precisie worden uitgevoerd. Dit gebeurt vanzelfsprekend met de modernste technieken, waarvoor een gedegen plan van aanpak wordt gemaakt.

Oók ’s avonds

Speciaal voor volwassenen is Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid op woensdag en donderdag tot acht uur ’s avonds open. De praktijk adviseert belangstellenden wél om vooraf even te informeren bij hun zorgverzekeraar of de behandeling wordt vergoed. Orthodontie zit namelijk niet in het basispakket. Aan de balie meldt Lars zich weer: “Ik wil graag een vervolgafspraak maken voor over vier weken …”

Voor meer informatie kunt u kijken op: www. orthodontieamsterdam.nl.

0 Shares