Rialto opent tweede filmtheater: Rialto VU

De vermaarde bioscoop Rialto opende in 1921 haar deuren. Na jaren van plannen en voorbereiden wordt nu, precies een eeuw na de opening van het filmtheater in de Pijp, een tweede filmtheater geopend: Rialto VU, gevestigd in het nieuwe gebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam aan De Boelelaan 1111.

Rialto VU is een fonkelnieuw theater. Met vier state-of-the-art film- zalen kunnen respectievelijk 124, 124, 104 en 72 bezoekers terecht en zal Rialto VU niet alleen een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele leven op de VU campus, ook voor de omwonenden in onder meer Buitenveldert, de Zuidas en Amstelveen betekent de komst van Rialto VU een grote culturele verrijking.

Dit wordt nog versterkt doordat ook VU Griffioen van Uilenstede naar De Boelelaan verhuist om daar in twee theaterzalen en tien cursusruimtes hun programma’s aan te bieden. Tel daar de komst van exposititeruimte VU ART SCIENCE gallery en het nieuw te openen restaurant-café Bar Boele bij op, en het plaatje is compleet: De Boelelaan 1111 wordt een unieke plek waar studeren, wonen en werken hand in hand gaan met cultuur en ontspanning.

Wat betreft de programmering van Rialto VU: dit nieuwe theater wordt uiteraard geen kopie van het huidige Rialto aan de Ceintuurbaan in De Pijp, maar ook op deze plek zal het beste te zien zijn van wat de cinema te bieden heeft. Vanaf 4 november opent Rialto VU de deuren. Tijdens het feestelijke openingsweekend op 13 en 14 november viert Rialto VU de opening met alle bezoekers: tijdens deze twee dagen is een gevarieerd filmprogramma te bezoeken voor 1 euro per ticket.

Voor meer info ga naar www.rialtofilm.nl.

0 Shares