Buitenveldert heeft 15 nieuwe buurtbankjes erbij

Op een aantal plekken in Buitenveldert is de buurt verrijkt met een aantal buurtbankjes. Onder het oog van buurtbewoners en andere belangstellenden werden de buurtbankjes feestelijk in gebruik genomen.

De buurtbankjes zijn een initiatief van Hans Wamsteeker, een betrokken buurtbewoner uit Buitenveldert. “Ik vind het leuk dat de buurtbankjes een initiatief zijn van de burger, voor de burger. De bedoeling is dat je elkaar ontmoet, daar is namelijk behoefte aan. De buurtbankjes kunnen hier echt bij helpen.”

Het plan om nieuwe bankjes te plaatsen komt voort uit het Buurtbudget Zuid 2020. Hans heeft samen met buurtbewoners, zorghuizen en de gemeente gekeken naar gewenste locaties voor het plaatsen van nieuwe bankjes en/of het ophogen van bestaande bankjes. In totaal zijn er in Buitenveldert vijftien nieuwe bankjes geplaatst en worden er zestien bestaande bankjes deze week opgehoogd.

De bankjes hebben als doel om meer mobiliteit te bieden aan ouderen en mensen met een fysieke beperking. Ook dienen de bankjes voor meer ontmoeting en moet het eenzaamheid tegengaan. De bankjes zijn op diverse plekken in de wijk, om de 300 meter geplaatst. Dit om ervoor te zorgen dat iedere buurtbewoner beter uit de voeten kan.

0 Shares