Hoofdstadkoor brengt missen en requiems

Het Hoofdstadkoor brengt op zaterdag 4 december muziek uit voor het koor favoriete missen en requiems. Uitvoerenden zijn Barbara Schilstra (sopraan), Alison Metternich (alt) en Gerrie Meijers op orgel, met het Hoofdstadkoor als begeleidingsensemble.

Op het programma staan het Magnificat van Vivaldi, het Kyrie uit de Petite Messe Solennelle van Rossini en het Kyrie uit de Nelsonmis van Haydn, het Sanctus uit de Messe Solennelle van Gounod, het Lacrimosa uit het Requiem van Mozart en het Agnus Dei uit de Mass for Peace van Jenkins. Als laatste klinkt het Gloria in D (RV 589), misschien wel het beroemdste en meest gezongen koorwerk van Vivaldi.

Het vrolijke karakter van deze muziek weerspiegelt Vivaldi’s eigen plezier in het componeren, maar vooral ook het plezier van het Hoofdstadkoor om weer voor publiek te kunnen zingen. De uitvoering vindt plaats in de Dominicuskerk aan de Spuistraat 12 en begint om 15:00 uur, deuren gaan open om 14:15 uur. Kaarten zijn 20 euro per stuk en zijn te bestellen via www.hoofdstadkoor.nl.

Bij de ingang wordt bezoekers vanaf 13 jaar gevraagd het coronatoegangsbewijs te tonen. Dat wil zeggen een bewijs van vaccinatie, herstel of negatieve test (digitaal of op papier).

 

0 Shares