De KIA Niro-lijn is vernieuwd en voelt snel vertrouwd aan

De KIA Niro is al geruime tijd op de markt, in een hybride versie, plug-in hybride versie en als een volledig elektrische variant. Jaarlijks worden er ruim 11.000 exemplaren van verkocht en daarmee is de Niro al twee jaar op rij de bestverkochte auto in Nederland. Recentelijk is de Niro lijn geheel vernieuwd en wij hebben de KIA Niro EV getest.

De Niro hoort is een zogenaamde cross-over, een mix van een terreinwagen en een personenauto. Het resultaat is een ruime gezinswagen die wat hoger op zijn wielen staat. De hogere zit geeft een wat beter overzicht tijdens het rijden en maakt het in- en uitstappen makkelijker. Wanneer bijvoorbeeld een kind in een Maxi-Cosi meegaat, dan is het vastmaken een stuk comfortabeler als gevolg van de hoogte.

Dit nieuwe model oogt een stuk moderner en frisser dan zijn voorganger. De EV-versie heeft een gesloten gril en ziet er zeer vooruitstrevend uit. Het meest in het oog springend is de enorme laadruimte achterin; de kofferbak kan worden versteld, waardoor de royale ruimte nog verder kan worden uitgebreid. Erg handig op vakanties en wanneer er veel spullen mee moeten.

Binnen in de auto ziet alles er verzorgd uit, met name de navigatie-unit zit op een logische plek in het dashboard en is zeer goed af te lezen. Naast de route aangeven, navigeert de auto je ook naar de dichtstbijzijnde laadplek en dat alles doet hij spraak gestuurd. De auto is permanent verbonden met je telefoon door middel van de Kia connect app, hierdoor krijgt de eigenaar tal van handige functies, bijvoorbeeld de “vind mijn auto” optie.

De KIA geeft een actieradius op van 460 km en afhankelijk van de weersomstandigheden wordt dit bereik ook redelijk bereikt. Maar door de slimme navigatie is een langere rit zeker geen probleem, in ongeveer veertig minuten is de batterij bij een snellader van 10 procent opgeladen naar ruim 80 procent, waarmee de auto weer ruim 300 kilometer kan rijden.

Dat rijden gaat overigens voortreffelijk, zoals alle elektrische auto’s is deze wagen fluisterstil, als gevolg van de goede kwaliteit dringt er nauwelijks geluid van buiten in de auto door. Zelfs op de klinkers van de Apollolaan blijft het binnenin aangenaam stil. Dit is een auto voor mensen die op aangename en rustige wijze van A naar B willen gaan. Net als alle andere elektrische auto’s kan deze wagen behoorlijk pittig rijden, maar het sluit niet aan bij zijn karakter. Wat ons het meest opviel, is hoe snel deze wagen vertrouwd aanvoelt. Zowel in de stad als op de snelweg was er nauwelijks sprake van enige onwennigheid.

Al met al is er met de komst van de KIA Niro EV een zeer fijne en betaalbare elektrische auto bijgekomen in een heel populair segment. De Niro is in vele varianten leverbaar en het geheel valt aan te passen aan de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren. Wij reden de KIA Niro EV DynamicLine van 42.850 euro. Er is al een Niro EV leverbaar vanaf 40.850 euro.

Ga voor meer informatie naar www.frankvaneman.nl

 

 

0 Shares