In een unieke sfeer genieten van Klassiek op het Amstelveld

Klassiek op het Amstelveld is een vrij toegankelijk openluchtfestival dat een podium biedt voor jong klassiek talent en de sterren van de toekomst. Twee dagen lag – 16 en 17 september – genieten van klassieke muziek, in een sfeer, net een beetje anders dan je gewend bent.

Tijdens deze jubileumeditie in hartje Amsterdam vinden op vrijdag en zaterdag verschillende klassieke optredens plaats op het Amstelveld en is er op zondag het ‘Open Podium’ te zien in de Amstelkerk. KOHA staat bekend als een festival dat klassieke muziek van hoog niveau toegankelijk maakt voor iedereen én jong klassiek talent een podium biedt. In 2013 maakte oprichtster Tatiana Chevtchouk uit Oekraïne haar lang gekoesterde droom waar en organiseerde zij de eerste editie van KOHA. Haar passie voor klassieke muziek ontstond toen piano haar door een moeilijke jeugd loosde in militaire kampen in Oekraïne en Rusland. Met KOHA deelt Tatiana haar passie en hoopt zo anderen te inspireren.

Bestel een drankje of iets te eten bij één van de foodtenten en zoek een plek op het Amstelveld welk bij je past. Dichter bij het podium om aandachtig te luisteren of meer aan de rand in een iets informelere sfeer. Beide dagen worden verschillende werken uitgevoerd. Op vrijdagavond klinkt onder meer de sprookjesachtige muziek van Tsjaikovski tijdens de Night of Romance en op zaterdagavond speelt niemand minder dan Anna Fedorova tijdens het Candlelight Concert. Kinderen kunnen op zaterdag tijdens een speurtocht op zoek gaan naar een echt orkest of het muziekstuk ‘Het bosmeisje’ bezoeken – een verhaal van een moedig meisje dat haar thuis in het bos verlaat om de wereld van de klassieke muziek te ontdekken.

Verder presenteert Klassiek op het Amstelveld Back to the Roots en The World Connected. Met Back to the Roots laten jonge musici het publiek kennismaken met hun culturele en muzikale achtergrond. De jonge musici hebben onder begeleiding van de artistiek leider zelf een programma samengesteld waarin zij het publiek meenemen naar Turkije, Nederland, Argentinië en Oekraïne. Jonge musici uit Nederland, Frankrijk, Spanje en Kroatië zijn een boegbeeld voor jonge talenten die hun opleidingen in verschillende landen hebben voltooid én grenzeloos met elkaar verbinden. Met de variatie aan culturele invloeden nemen zij ons mee in hun muzikale wereld: the World Connected.

Op dag 3, zondag 18 september, vindt het Open Podium plaats in de Amstelkerk. Zowel amateurs als jonge talenten mogen vrij spelen zonder enig competitie-element en iedereen is welkom.

Voor meer informatie: klassiekophetamstelveld.nl

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Anne Meyer Fotografie

 

 

0 Shares