Eigenaar SpecialWines stapt de ring in voor Erik Scherder Huis

In juni 2023 opent in Amsterdam het Erik Scherder Huis, een nieuw, uniek project dat jongeren met (ernstig) niet-aangeboren hersenletsel helpt met een nieuwe toekomst. Wijnwinkel SpecialWines uit Amsterdam-Zuid steunt dit initiatief tot en met 13 mei 2023 belangeloos geld in te zamelen voor dit project.

Het Erik Scherder Huis is een initiatief van het Daan Theeuwes Fonds en prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, bekend van onder meer DWDD. Het project biedt jongeren met (ernstig) niet-aangeboren hersenletsel intensieve begeleiding om een nieuwe toekomst te ontdekken, ontwikkelen en realiseren. Het doel is deze jongeren maximaal zorgonafhankelijk te maken en hen weer optimaal te laten participeren in de samenleving. Dat kan door het aanbieden van een intensief dagprogramma, met o.a. aandacht voor persoonlijke coaching en ontwikkeling. En het (her)ontwikkelen van executieve functies als plannen en samenwerken. Maar er is ook ruimte voor ontspanning, sporten, sociale contacten, en leerstages.

Wijnwinkel SpecialWines aan de Marathonweg 15 zal de komende twee maanden ruim aandacht geven aan en geld inzamelen voor het nieuw te openen Erik Scherder Huis in de Baarsstraat in Amsterdam. Het middelpunt van de sponsoractie is de bokswedstrijd van Frederik Boer, eigenaar van SpecialWines en beginnend bokser, tijdens een boksgala op 13 mei in de Amsterdamse Apollohal (Zuidas Business Boxing). Frederik: “Ik werd geraakt door het verhaal van Daan Theeuwes (32), een buurtgenoot met ernstig niet-aangeboren hersenletsel, die dagelijks een praatje komt maken in de winkel op de Marathonweg als hij zijn hondje uitlaat. De impact van plotselinge ernstige hersenschade op het leven van jongeren en hun familie is enorm. Om daarmee om te gaan, is ondersteuning door een instelling als het Erik Scherder Huis essentieel.”

Tijdens de actie ‘SpecialWines Bokst!’ kan men Frederik per gebokste ronde sponsoren: hoe meer rondes Frederik bokst, hoe hoger het ingelegde bedrag wordt. Er zijn maximaal vier rondes – het sponsorbedrag per ronde kan vanaf 25 euro per ronde. Als Frederik alle rondes in de ring overleeft, wordt de inleg maximaal verviervoudigd. Een Knock Out wordt geteld als 4 rondes, ongeacht de ronde waarin de KO valt. Tevens heeft SpecialWines een ‘Erik Scherder Huis x Special WineBOKS’ samengesteld. De box bestaat uit zes voorjaarswijnen. De opbrengst van deze exclusieve gift box van 89 euro gaat 100 procent naar het Erik Scherder Huis. “De sponsoractie is pas geslaagd als we 25.000 euro hebben opgehaald.”

FOTO: Daan Theeuwes (32) en Erik Scherder (r), initiatiefnemers van het nieuw te openen Erik Scherder Huis, dat jongeren (16-35 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel begeleidt naar herstel.

0 Shares