Help… De dokter (ver)zuipt niet meer!

CHAGZ (Coöperatie Huisartsen Groot Zuid) stopt met het drinken van alcohol. 

Een overgroot deel van de huisartsen (20) van huisartsen coöperatie Groot Zuid in Amsterdam Oud heeft besloten mee te doen met het landelijk initiatief ‘IKPAS’: Geen alcohol drinken gedurende de ‘vastentijd’, de 40 dagen voor Pasen.

In Amsterdam Oud-Zuid wordt het meest gedronken per hoofd van de bevolking van heel Nederland.

Dit was de aanleiding voor een van de wijkgroepen in Oud-Zuid om aandacht te besteden aan het ter sprake brengen van alcoholgebruik in de spreekkamer. Huisartsen en praktijkondersteuners van de gehele coöperatie hebben een nascholing gedaan met als doel dit in praktijk te brengen.

Experts waarschuwden recent in Nieuwsuur dat artsen patiënten te weinig aanspreken op hun alcoholgebruik, ook omdat het ze soms aan de juiste kennis ontbreekt en ze het vaak als privé beschouwen.

Het benoemen van alcoholgebruik in de spreekkamer heeft al vaak een groot effect op de inname en daarmee gezondheid van de patiënt. Met dit initiatief hopen zij aandacht te vestigen op, naast hun eigen alcoholgebruik, op dat van hun patiënten.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Wim Vermeulen, huisarts Medisch Centrum Roelof Hart, Gerard Terborgstraat 46, 1071 TP Amsterdam.

 

 

0 Shares