Sinterklaas komt al jaren met plezier ín winkelcentrum Gelderlandplein

En daar zitten we dan, tegenover Sinterklaas. We zijn trots dat hij even tijd voor ons heeft vrijgemaakt. De enige echte Sinterklaas, die komend weekend weer op Gelderlandplein te vinden is. “Hohoho”, reageert de goedheiligman direct als een bijna volleerd kerstman. “We komen niet óp, maar we komen ín het winkelcentrum. Dat is wel zo handig, anders moeten al die kinderen het dak op.” En dat is natuurlijk alleen voorbehouden aan de Pieten.

Al zullen die Pieten tijdens het bezoek van Sinterklaas aan het winkelcentrum nauwelijks op het dak te vinden zijn, maar juist in de buurt van de Sint om er een vrolijke boel van te maken. “Ik kom al jaren naar Gelderlandplein en dan neem ik altijd mijn leukste pieten mee; Acrobaatpieten, en natuurlijk Orkestpieten. Het is altijd zo’n leuk feest. Je hebt er alle ruimte en het is overdekt met de meest prachtige winkels. Ja, ik moet zeggen dat ik daar ongelooflijk graag kom”, vertelt Sinterklaas dan.

Wat het voor de Sint extra leuk maakt, is niet alleen het bezoek van alle kinderen maar ook de vele verschillende nationaliteiten die op…, o nee, ín winkelcentrum Gelderlandplein bij hem langskomen. De Sint: “Het is een heel internationaal gebeuren daar. Ik spreek ook heel veel Engelse kinderen en kinderen uit Israël. Het is altijd even schakelen, maar gelukkig spreek ik een aardig woordje over de grens.”

Maar, gaat Sinterklaas dan verder, het zijn niet alleen kinderen die langskomen. “De ouders zijn er altijd bij, en soms komen ook de grootouders mee. Het is echt een familiefeest. En de papa’s en mama’s en de opa’s en oma’s ken ik natuurlijk ook nog van vroeger, toen ze zelf kind waren.”

Dan: ,,Nee, nee, ik spreek ze nooit bestraffend toe. Het is een beetje een verhaaltje om het feest heen geworden, dat ik kinderen altijd wijs op hun ondeugden. Het sinterklaasfeest is een feest en ik zal kinderen niet op hun, zeg maar, falie geven, omdat ze kattenkwaad hebben uit- gehaald. In ieder mens schuilt een beetje kattenkwaad toch? Gelukkig wel, want dat houdt het leven een beetje interessant.”

Sinterklaas hoopt weer een heleboel mooie tekeningen en inzendingen voor de kleurplaatwedstrijd te krijgen van al die kinderen, want daar is de goedheiligman altijd ontzettend blij mee. “Ik ben dol op tekeningen, ik kan er geen genoeg van krijgen”, verzekert hij. “En die hangen we dan allemaal aan een groot touw in het kasteel, maken er één grote slinger van waar we elke dag langs lopen. En het zijn stuk voor stuk prachtige tekeningen, want in ieder kind schuilt wel een kunstenaar.”

In ieder geval heeft Sinterklaas ontzettend veel zin in om weer naar winkelcentrum Gelderlandplein te gaan. “Ik ben dit jaar een beetje eerder naar Nederland gekomen, omdat ik wat problemen had met mijn luisterpiet. Er is iets met zijn oren, het gaat allemaal niet meer als vroeger. Dus ik dacht ik stap op Ozosnel en ik ga o zo snel naar Nederland, dan kan ik zelf aan de deuren luisteren. En dat is goed gekomen, ik ben helemaal op de hoogte en het staat allemaal in het boek. Ook met de cadeautjes komt het daardoor goed. Het wordt weer een heel mooi feest, een familiefeest voor iedereen.”

En dan moet Sinterklaas er weer vandoor, tenslotte is het een enorm drukke tijd voor hem en zijn pieten, om ons achter te laten met een heerlijke chocoladeletter… dank u, Sinterklaasje!

Programma: 12:30 tot 16:30 uur

Zaterdag 27 november: Sinterklaas, Hoofdpiet, Strooipieten, Pietenorkest en Acrobaatpieten

Zondag 28 november: Sinterklaas, Hoofdpiet en Strooipieten

Voor meer informatie: www.gelderlandplein.nlhttp://www.gelderlandplein.nl

Inleveren van de kleurplaat kan tot en met 5 december bij Intertoys, Jamin en de schaatsbaan. Op deze plekken kun je ook extra kleurplaten ophalen voor jouw broertje of zusje. De winnaars worden bekendgemaakt via de sociale mediakanalen van Gelderlandplein.

0 Shares