Iedereen is welkom bij het Groot Amsterdams Kerstkoor

Onder leiding van dirigent Ferdinand Beuse en pianist Kees van Zantwijk gaat dinsdag 10 oktober de tweede editie van het Groot Amsterdams Kerstkoor van start. Dit moet uiteindelijk leiden tot een uitdagend en verrassend kerstrepertoire dat zondagmiddag 17 december met begeleiding van de Kees van Zantwijkband ten gehore wordt gebracht. Iedereen die wil meewerken aan het project, kan zich aanmelden.

Vorig jaar was de eerste editie van het ‘Groot Amsterdams Kerstkoor’ al een groot succes. Dirigent Ferdinand Beuse wil dit project de komende jaren meer bekendheid geven en hoopt daarmee een mooie nieuwe kersttraditie te creëren. Beuse is al 37 jaar actief als koordirigent en werkt al meer dan 25 jaar samen met pianist Van Zantwijk. Samen vormen zij een ijzersterk duo dat al menig koorproject tot een feestelijk einde heeft weten te brengen. Ze zijn als geen ander in staat om in korte tijd individuele zangers tot een hechte koorgroep te vormen. En dat gelardeerd met de nodige humor.

Ze zeggen wel eens: ‘Zingen en piekeren kan niet tegelijkertijd’. Niets is zo rustgevend als een avond in de week je hoofd stilzetten en vullen met mooie muziek. En om als deelnemer aan te sluiten bij het Groot Amsterdams Kerstkoor hoef je geen geoefend koorzanger te zijn. ‘Kom gezellig met een paar vrienden. Of collega’s. En ontmoet ook nog ‘ns verrassend gezellige medezangers’, aldus de uitnodiging van het koor. Het repertoire is heel divers, maar eerder populair dan klassiek.

De repetities zijn op dinsdagavond van 20.15 uur tot 22.15 uur in Vrijburg, Amsterdam Zuid. Met uitzondering van 24 oktober wordt er gezongen op alle dinsdagen tussen 10 oktober en 17 december. De deelnemersbijdrage is € 95,- Daarvoor krijgen alle zangers op de eerste repetitie een muziekboek met alle bladmuziek en teksten en men ontvangt van alle liedjes een ingezongen partij per stemgroep (sopraan/alt/tenor/bas). Zo kan iedereen zich thuis voorbereiden en wordt tijdens de repetities een kerstsong gesmeed. Het is ook mogelijk om tijdens de eerste repetitie vrijblijvend mee te zingen, om te ontdekken of je je wilt verbinden aan dit project.

Meer informatie, previews van stukken is te vinden op: www.grootamsterdamskerstkoor.nl

0 Shares