Speciale bijeenkomst in kader van Coming Out Day

Als ik m’n coming out over zou mogen doen, dan zou het een feestje moeten zijn’. Daar wordt woensdag 11 oktober, op ‘Coming Out Day’ werk van gemaakt. Op deze dag organiseert stadsdeel Zuid in samenwerking met de werkgroep Grey Pride Zuid een bijeenkomst. De bijeenkomst staat in het teken van een veilige coming out en het belang van (kennis)netwerken. Tevens wordt het handelingskader van de ‘Aanpak anti-lhbtiq+geweld’ gepresenteerd.

Of je nou jong, oud, trans, non-binair of queer bent, ‘coming out’ is vrijwel altijd een vervelende drempel waar je overheen moet. Gelukkig zijn er ook coming out-ervaringen die positief en inspirerend zijn. Bevrijdende ervaringen waar we van kunnen leren. Toch, Coming out is zo makkelijk nog niet. Een onveilige of onwillige omgeving zoals familie, werk, school, buurt of openbare ruimte belemmert nog veel te vaak een coming out. Het heeft alles te maken met de (on-)zekerheid over de (on-)veiligheid van de omgeving. Veiligheid is belangrijk voor een coming out.

‘Hoe verlagen we die drempel? Beter nog, hoe halen we die drempel weg? Hoe belangrijk is een veilige en solidaire omgeving? Hoe maken we een veilig stadsdeel Zuid waar je met je eigen identiteit zichtbaar kan zijn. Waar je met je echte identiteit aan de samenleving kan deelnemen. Elk jaar vieren we Coming Out Dag op 11 oktober. Dit jaar delen we ervaringen over ‘veiligheid en Coming Out’ in de prachtige omgeving van The College Hotel’, stelt Sooz (Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid) op haar website.

Er worden tijdens de bijeenkomst op 11 oktober onderwerpen besproken als: Wat is er nodig voor een positieve coming out? Hoe draagt de aanpak van anti lhbtqi+- geweld bij aan een veilig klimaat voor coming out? Wat is het belang van de omgeving? Het programma omvat inspirerende sprekers en een voordracht van de schrijver en essayist Stephan Sanders. Vanzelfsprekend is er op deze bijeenkomst ook ruimte voor een feestelijke borrel.

Stadsdeel Amsterdam Zuid en Grey Pride Werkgroep (SOOZ Amsterdam) nodigen iedereen deel te nemen je van harte uit voor deze bijeenkomst.

De Coming Outdag vindt plaats in The College Hotel op 11 oktober van 19.00 uur tot 22.30 uur. Het programma is met sprekers uit de Amsterdamse lhbtqi+-community, Stephan Sanders en stadsdeelbestuurder Rocco Piers. De toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan via soozamsterdam.nl.

Foto: Lillen, Pixabay

0 Shares